Thumbnail

Όλα όσα θα σου διδάξει η γάτα σου Όλα όσα θα σου διδάξει η γάτα σου

Η συγκατοίκηση μαζί της μπορεί να αποβεί μια συναρπαστική περιπέτεια
Αν κατέληξες στο αιώνιο ερώτημα: σκύλος ή γάτος, και στο σπίτι ήδη συγκατοικείς με μια γάτα, δες πιο κάτω όσα θα σου μάθει ζώντας μαζί της. Αν βέβαια, είσαι καλός μαθητής!

1. Να έχεις υπομονή! Γατίσια υπομονή! Μέχρι να πετύχεις το στόχο/σκοπό σου να μην κάνεις βήμα. Τα μάτια σου καρφωμένα εκεί και ο επιμένων νικά. Αλλιώς θα νικήσει ο διπλανός επιμένων. 

2. Να ξέρεις πότε να υποχωρήσεις/ αποχωρήσεις. Μπορεί ο επιμένων να νικά, αλλά ο επιμένων οφείλει να έχει το μυαλό να διακρίνει και πότε έχει ελπίδες να νικήσει. Αλλιώς ο επιμένων μετατρέπεται σε μια εμμονική προσωπικότητα που δεν ξέρει πότε είναι η ώρα να συνεχίσει τη ζωή του. Η ζωή είναι πολλή μικρή για να την ξοδεύεις σε εμμονές, ακόμη και αν έχεις... εννιά!

3. Αξίζεις το σεβασμό των άλλων. Αν δεν στον δείχνουν, να τον επιβάλεις. Δεν εννοούμε να αρχίσεις να γρατσουνάς κόσμο, όταν όμως κάποιος δε σε σέβεται, μίλα του και εξήγησέ του πως αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή. 

γάτες κατοικίδια

4. Αν δε σε θέλουν, φύγε. Αν σε θέλουν, θα σε ψάξουν σε όλα τα δωμάτια, θα βάλουν τα κλάματα γιατί θα νομίσουν πως έπεσες από το μπαλκόνι και το έσκασες μια για πάντα, και αφού σε ανακαλύψουν στο συρτάρι με τα σιδερωμένα ρούχα, κανείς δε θα προσέξει ότι πια ούτε σιδερωμένα είναι, αλλά ούτε και καθαρά (ίσως ούτε και ρούχα), γιατί πολύ απλά σε θέλουν πραγματικά στη ζωή τους. Άλλαξε μερικές από τις μεταφορές και θα καταλάβεις γιατί δεν πρέπει να παρακαλάς πρώην/φίλους/συνεργάτες!

5. Αν όλα σου φαίνονται άσχημα, τίποτα δεν πάει καλά στη ζωή σου, γιατί όλα να συμβαίνουν σε εσένα, και αν η λίστα με τις απαισιόδοξες σχέψεις τελειωμό δεν έχει… Τότε μάλλον δεν κοιμάσαι/ δεν τρέφεσαι σωστά και γενικότερα έχεις παραμελήσει τον εαυτό σου! Για άλλαξε μερικές από τις “κακές” σου συνήθειες και θα δεις τον κόσμο με άλλα μάτια. Γατίσια!

6. Μόλις σηκώνεσαι από το κρεβάτι το πρωί να κάνεις stretching! Διατάσεις, ανοίγματα, yoga, όλα συμβάλλουν στην ευλυγισία και την καλή στάση του σώματος. 

γατες κατοικίδια

7. Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά λένε οι άνθρωποι! Η καθαριότητα είναι το παν θα σου πουν οι γάτες. Δεν πλένουν και χτενίζουν τη γούνα τους όλη μέρα για πλάκα. Κανείς, άλλωστε, δε θέλει μια βρώμικη και παραμελημένη γάτα. 

8. Να είσαι προσεχτικός/ή. Πάντοτε σε ετοιμότητα, πάντοτε προετοιμασμένη για το χειρότερο δυνατό σενάριο.

9. Να κινείσαι αθόρυβα, αέρινα, με χάρη! Κανείς δε βρίσκει ελκυστικούς τους αδέξιους και τους ατσούμπαλους. 

10. Τέλος, να μην αγχώνεσαι! Όλα θα γίνουν… Και όσα δε γίνουν είναι αυτά που δεν ήθελες ποτέ πραγματικά, ή φοβόσουν πολύ να τα πραγματοποιήσεις. Ο φόβος αφαιρεί κάτι από τη θέληση, μα η θέληση νικά!

Πηγή 

 

Home