Thumbnail

Το κοινωνικό πείραμα της IKEA για το bullying, ξεπερνά κάθε φαντασία Το κοινωνικό πείραμα της IKEA για το bullying, ξεπερνά κάθε φαντασία

Τι ακριβώς έγινε όταν ζητήθηκε από παιδιά να κάνουν bullying σε ένα φυτό για 30 ημέρες;
Ένα κοινωνικό πείραμα στόχος του οποίου ήταν να δείξει τις συνέπειες του bullying - που αποτελεί μάστιγα της εποχής και από την οποία υποφέρουν χιλιάδες παιδιά ανά τον κόσμο με επιπτώσεις που μπορεί να τα ακολουθούν για όλη τους τη ζωή - θέλησε να διοργανώσει η IKEA.

Σκοπός της γνωστής εταιρείας ήταν να τονίσει τις συνέπειες του bullying στα παιδιά δίνοντας το μήνυμα του πόσο σημαντικό είναι να είσαι καλός με τους συνανθρώπους σου. Στο πείραμα χρησιμοποιήθηκαν δυο φυτά τα οποία τοποθετήθηκαν σε ένα σχολείο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για 30 ημέρες.

Στα δύο φυτά δινόταν η ίδια ποσότητα νερού, χώματος και έκθεσης στον ήλιο. Ουσιαστικά τα δυο φυτά μεγάλωναν στις ίδιες ακριβώς συνθήκες, εκτός από μια σημαντική διαφορά: Ζητήθηκε από τα παιδιά να κάνουν bullying στο ένα από τα δύο και στο άλλο να μιλάνε όμορφα.    

Μετά από 30 ημέρες η διαφορά ήταν τεράστια. Το φυτό που δεχόταν τα θετικά σχόλια από τα παιδιά είχε μεγαλώσει και έδειχνε υγιές, ενώ το άλλο είχε μαραζώσει.

Αυτό το πείραμα έμαθε στα παιδιά -με έναν διαφορετικό τρόπο- τις επιπτώσεις του bullying.  Όπως σημειώνεται στο Independent, υπάρχουν αρκετές θεωρίες που υποστηρίζουν ότι το να μιλάμε στα φυτά τα βοηθά να αναπτυχθούν. Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όταν μιλάμε στα φυτά παράγεται διοξείδιο του άνθρακα, που τα φυτά μπορούν να μετατρέψουν σε οξυγόνο, κάτι που τα βοηθά να αναπτυχθούν.

Ωστόσο, δεν έχει αποδειχθεί εάν το περιεχόμενο των όσων λέμε επηρεάζει την ανάπτυξή τους.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: huffingtonpost.gr

Home