Thumbnail

Μήπως το παιδί σου φοβάται τα σκυλιά; Μήπως το παιδί σου φοβάται τα σκυλιά;

Δες πώς μπορείς να το βοηθήσεις να το ξεπεράσει
Είναι σύνηθες ένα παιδί να φοβάται τα σκυλιά, χωρίς προφανή λόγο. Αν όμως θέλεις το παιδί σου να αποκτήσει μια όμορφη σχέση με τα ζώδια, δεν έχεις παρά να το βοηθήσεις να ξεπεράσει αυτή τη φοβία του. Γιατί έτσι, θα αποκτήσει και έναν πολύτιμο και πιστό φίλο.

Το παιδί πρέπει να έρθει σε επαφή με το κουτάβι

Ένα παιδάκι που φοβάται τα σκυλιά, πιθανόν να μην φοβηθεί ένα νεογέννητο κουτάβι. Σαφώς, δεν φέρνουμε σε επαφή το παιδί με ένα κουτάβι που ακόμη δεν έχει κάνει τα εμβόλιά του. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι πιο εύκολο να πολεμήσεις τη φοβία του παιδιού σου με ένα μωρό σκύλο παρά με έναν μεγάλο και ζωηρό. Και τα κουτάβια είναι ζωηρά. Είναι όμως ζωηρά με άλλον τρόπο και με άλλη χάρη. Δεν έχουν τρομαχτικά δόντια και το γάβγισμά τους είναι μάλλον αστείο και γλυκό.

Ένα ήσυχο μέρος

Τα σκυλιά δεν είναι ρομποτάκια. Ένα σκυλάκι σε ένα μέρος με πολύ κόσμο και πολλή φασαρία, θα αντιδράσει με περισσότερη ενέργεια και θα είναι σαστισμένο και σίγουρα όχι ο εαυτός του. Φρόντισε, λοιπόν, να βρεις ένα ήσυχο μέρος για να έρθουν σε επαφή ο σκύλος με το παιδί σου. Ήρεμα, ήσυχα και χωρίς διάφορα να τους αποσπούν την προσοχή.

 

παιδί σκυλιά

Μην διατάζεις τον σκύλο να κάθεται προσοχή μπροστά στο παιδί

Φοβίζοντας τον σκύλο ώστε να κάθεται προσοχή όταν βλέπει το παιδί, προκαλείς χωρίς να το θέλεις, το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο σκύλος θα βλέπει το παιδί και θα νιώθει φόβο και όχι σεβασμό και αγάπη. Κάπως έτσι, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να αντιδράσει με λάθος τρόπο εξαιτίας ενός λάθος ερεθίσματος που μπορεί να δεχθεί από το παιδί. Και τότε, ούτε ο σκύλος θα φταίει, ούτε φυσικά και το παιδί.

Να έχεις υπομονή και να είσαι εκεί 

Μέχρι να συνηθίσουν ο ένας τον άλλον, δηλαδή το παιδί τον σκύλο και αντίστροφα, μην τους αφήνεις ποτέ μόνους. Το παιδί μπορεί χωρίς λόγο να πανικοβληθεί από την παρουσία του σκύλου και με τις πράξεις του να προκαλέσει σύγχυση στον σκύλο, με αποτέλεσμα οι αντιδράσεις του να μην αρέσουν στο παιδί. Μέχρι, λοιπόν να βεβαιωθείς ότι οι δυο τους τα πηγαίνουν καλά και το παιδί σου δεν φοβάται, καλό είναι να είσαι πάντα εκεί.

Αν δεν έχεις σκύλο και πάλι μπορείς να δουλέψεις πάνω στη φοβία του παιδιού σου 

Ακόμη και αν δεν έχεις  σκύλο και ούτε σκοπεύεις να αποκτήσεις, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να δουλέψεις πάνω στη φοβία του παιδιού σου με τα σκυλιά. Μπορεί εσύ να μην έχεις σκύλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το παιδί σου δεν θα συναντήσει ποτέ κάποιον στη ζωή του. Τι μπορείς να κάνεις; Βρες βιβλία που να μιλούν για την υπέροχη σχέση ανάμεσα στον σκύλο και τον άνθρωπο. Ακόμη, δες μαζί του ταινίες που να περιγράφουν αυτή τη σχέση. Και φυσικά, επισκεφθείτε ανθρώπους με σκύλους ή πηγαίνετε φαγητό στα αδέσποτα της γειτονιάς.

Πηγή 

 

 

Home