Thumbnail

Ποιες ράτσες σκύλων μπορούν να συνυπάρξουν με τις γάτες; Ποιες ράτσες σκύλων μπορούν να συνυπάρξουν με τις γάτες;

Και έτσι, εσύ δεν χρειάζεται να επιλέξεις
Ποιος είπε ότι οι αιώνιοι "εχθροί", δεν μπορούν να συνυπάρξουν κάτω από την ίδια στέγη και μάλιστα να γίνουν φίλοι, χωρίς ομηρικούς καυγάδες; Δες πιο κάτω ποιες ράτσες σκύλων είναι φιλικές προς τις γάτες, ώστε να μη χρειάστεί να βρεθείς ανάμεσα στο επίσης "αιώνιο" δίλημμα: σκύλος ή γάτα.

Golden Retriever

Εύκολο να εκπαιδευτεί, απίστευτα φιλικό με όλους και ξέρει πότε πρέπει να ηρεμήσει. Είναι ένα παράδειγμα φυλής που τα πάει καλά με τα παιδιά και με τα άλλα κατοικίδια ζώα. Φέρε σε επαφή τη γάτα σου με οποιοδήποτε νέο σκύλο όσο είναι κουτάβι, μέχρι 4 μηνών.

Basset Hound

Πεισματάρικα σκυλιά, συνήθως δύσκολο να εκπαιδευτούν και αυτό ίσως είναι το γιατί κάνουν καλή παρέα με τις γάτες. (Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται;) Ακριβώς όπως και οι γάτες, μετά από πολύ ώρα παιχνίδι, τα bassets χρειάζονται χρόνο για ανάπαυλα ιδανικά έναν καλό υπνάκο. Αυτή η ανεξάρτητη ράτσα σκυλιών είναι εξαιρετική επιλογή εάν έχεις ενήλικες γάτες που δεν είναι και πολύ έξυπνες.

σκύλοι κατοικίδια

Beagle

Τα beagles αγαπούν να παίζουν έξω, αλλά ξέρουν ότι σε εσωτερικούς χώρους πρέπει να είναι ήρεμα. Παίζουν καλά με άλλα ζώα, όντας ενεργητικά και ευγενικά, ως εκ τούτου, βλέπουν τις γάτες σαν το παρεάκι τους. Είναι καλύτερο να φέρεις σε επαφή αυτά τα κουτάβια ηλικιακά νωρίς με γάτες ή άλλα σκυλιά.

Pug

Αυτό το μικρό σκυλί είναι η προσωποποίηση της αγάπης. Τα pugs είναι η ιδανική συντροφιά και ταιριάζουν σε κάθε νοικοκυριό (μια μεγάλη οικογένεια σε σπίτι με κήπο ή ένα ζευγάρι σε ένα στούντιο). Ένας άψογος συνδυασμός σκληρού και γλυκού, τα pugs λατρεύουν την προσοχή, αλλά θα περιμένουν υπομονετικά στην πολυθρόνα για να σε χαλαρώσουν όταν επιστρέψεις σπίτι. Αν έχεις ένα στοργικό και /ή ενεργητικό γατάκι, ένα pug μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα.

σκυλοι

Labrador Retrievers

Είναι ευγενικά, ενεργητικά, αφοσιωμένα και φιλικά. Τα πάνε καλά με όλους, εν μέρει επειδή είναι πρόθυμοι να ευχαριστήσουν, αλλά και επειδή πραγματικά θέλουν να δεθούν μαζί σου. Αυτή η φυλή είναι μια από τις καλύτερες όταν πρόκειται για ταίριασμα κατοικίδιων ζώων.

Boxers

Τα boxer είναι οι ιδανικοί σκύλοι για παρέα με γάτες, ίσως επειδή είναι έντονα ενεργητικά και ισχυρά. Ωστόσο, αυτά τα χαρακτηριστικά τους λειτουργούν καλύτερα με τα μικρά γατάκια και τις νεότερες γάτες που τους αρέσει να παίζουν. Τα boxer είναι επίσης πολύ καλά με τα παιδιά όπως και με τα άλλα σκυλιά -εφόσον έχουν κοινωνικοποιηθεί από νωρίς.

σκυλοι

Maltese

Αυτά τα μικροσκοπικά κουταβάκια ξέρουν πώς να κάνουν φίλους και πραγματικά απολαμβάνουν να τεμπελιάζουν. Μπορούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικά προγράμματα, δεν τους αρέσει η έντονη φυσική δραστηριότητα. Πεισματάρικα όπως τις γάτες και ευχαριστημένα με το να «αράζουν» στο σπίτι, πρόκειται για μια ανεξάρτητη φυλή ιδανική για οικογένειες με μεγάλες ή τεμπέλικες γάτες.

 Πηγή 

Home