Thumbnail

Γαμπριάτικο κοστούμι Γαμπριάτικο κοστούμι

Τι; Μόνο η νύφη θα έχει όλη τη σημασία;
Μέχρι τώρα, ασχοληθήκαμε εκτενώς με τις νύφες. Το νυφικό, το χτένισμα, το μακιγιάζ, τα παπούτσια, με όλα. Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή να ασχοληθούμε και με τον γαμπρό. Ο οποίος η αλήθεια ένα πράγμα έχει να σκεφθεί: Το κοστούμι. Γι΄αυτό και πρέπει να δώσει όλη του την προσοχή!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις προς την εξέρευση του ιδανικού κοστουμιού

Βρες το σωστό χρώμα 

Το πρωταρχικό στοιχείο που πρέπει να δώσεις βάση είναι το χρώμα του κοστουμιού. Κι αυτό γιατί  πρέπει να διαλέξεις ένα χρώμα που να σε φωτίζει, να ταιριάζει με τα χρώματα σου και να αναδεικνύει με ωραίο τρόπο τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. Πολλοί άντρες βέβαια φαντάζονται ότι θα φορέσουν ένα κοστούμι σε μαύρο χρώμα, όπως ίσως έχουν συνηθίσει να φοράνε στην καθημερινότητα τους. Το μαύρο αποτελεί μια διαχρονική,κλασσική επιλογή, αλλά δοκίμασε και τις εναλλακτικές προτάσεις πριν καταλήξεις. Επίσης, πρέπει να λάβεις υπόψη τον χώρο και τον χρόνο που θα τελεστεί ο γάμος. Αν πρόκειται για καλοκαιρινό γάμο σε παραλιακό μέρος με φόντο τη θάλασσα, προτίμησε κοστούμι στις αποχρώσεις του ανοιχτού μπλε. Αν είσαι λάτρης της φύσης και του πράσινου, τότε διάλεξε ένα ωραίο ανθρακί ή μπεζ κοστούμι. Αν πάλι η πόλη είναι για εσένα η ιδανική τοποθεσία τέλεσης του Μυστηρίου, ενώ θα συνεχίσεις τη βραδιά σε κλειστό χώρο δεξίωσης, τότε ένα ασπρόμαυρο κοστούμι είναι η κατάλληλη επιλογή. Μια ακόμη ενδιαφέρουσα πρόταση βέβαια είναι το βαθύ μπλε. Αριστοκρατικό και ιδιαίτερο, ταιριάζει σε όσους θέλουν να ξεχωρίσουν με διακριτικό τρόπο. Πειραματίσου, λοιπόν, δοκίμασε νέα χρώματα μέχρι να ανακαλύψεις το κοστούμι που θα ταιριάζει στο στιλ σου.

Διάλεξε το είδος του κοστουμιού 

Όσο σημαντικό ρόλο κι αν παίζει το χρώμα, το κάθε είδος κοστουμιού μπορεί να το αναδείξει με διαφορετικό τρόπο. Για τους πιο απαιτητικούς υποψήφιους γαμπρούς υπάρχει πάντα η επιλογή της εξολοκλήρου χειροποίητης ραφής του κοστουμιού στα μέτρα σου. Το να ράψεις ένα κοστούμι αποκλειστικά για εσένα, θα σου χαρίσει μια μοναδικότητα στο ντύσιμο, βασισμένη στο προσωπικό σου γούστο και φυσικά στο στιλ του σχεδιαστή. Ένα χειροποίητο κοστούμι βέβαια είναι η ιδανική επιλογή και για εσένα που δυσκολεύεσαι να βρεις το νούμερο σου στις ακριβείς του διαστάσεις. Η εξ' ολοκλήρου ραφή του κοστουμιού πάνω σου, θα σε απαλλάξει από τέτοιου είδους αγωνίες. Με γνώμονα το προσωπικό σου γούστο, οι επαγγελματίες του είδους κυριολεκτικά θα ράψουν ένα κοστούμι πάνω σου!Αν θέλεις να ράψεις το δικό σου κοστούμι, μην περιμένεις τελευταία στιγμή. Επικοινώνησε με τον σχεδιαστή για να σε συμπεριλάβει στη λίστα αναμονής (waiting list) όσο πιο σύντομα γίνεται. Επίσης, μπορείς να καταφύγεις στην επιλογή ενός κλασικού κοστουμιού. Το κοστούμι ευρωπαϊκού τύπου, όπως όλοι το γνωρίζουμε, είναι μέχρι στιγμής η πιο δημοφιλής επιλογή, αναδεικνύοντας με κομψό τρόπο έναν καλοντυμένο γαμπρό. Το σμόκιν (tuxedo) από την άλλη, πιο αμερικάνικου τύπου, αποτελεί την επιτομή της κομψότητας στο ανδρικό ντύσιμο. Ένα σμόκιν με σατέν πέτα, κουμπιά και παντελόνι με σατέν σιρίτι προσδίδει επισημότητα αλλά και ιδιαιτερότητα στο ντύσιμο. Συνδυάζεται με σατέν παπιγιόν.

groom

Παίξε με τα αξεσουάρ

Σε ό,τι αφορά στα αξεσουάρ δεν υπάρχει σωστή ή λάθος επιλογή. Διάλεξε αυτό που ταιριάζει με το κοστούμι και αντιπροσωπεύει καλύτερα το στιλ σου Όταν λέμε αξεσουάρ ένδυσης στο ανδρικό κοστούμι, εννοούμε το γιλέκο, τα μανικετόκουμπα, τα κουμπιά, το παπιγιόν, τη γραβάτα, τις τιράντες, διάφορα ζωνάρια κ.λ.π.

Πουκάμισο με γιακά ή μάο;

Θα έλεγε κανείς ότι το πουκάμισο είναι η εύκολη επιλογή στη συνολική εικόνα του γαμπρού. Υπάρχει, όμως, μεγάλη ποικιλία από πουκάμισα στις εταιρείες γαμπριάτικων κοστουμιών. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι το ύφασμα, οπότε σε περίπτωση έντονης εφίδρωσης, προτίμησε κάποιο με περισσότερο βαμβάκι για καλύτερη απορρόφηση του ιδρώτα. Επιπλέον, εκτός από τα πουκάμισα με τον γιακά, υπάρχει και ο “γιακάς μάο”, που πήρε το όνομά του από τον Μάο Τσε Τούνγκ, ηγέτης της λαικής δημοκρατίας της Κίνας.  Διαθέτει τη σχεδιαστική σοβαρότητα του κλασικού πουκαμίσου αλλά μέχρι ενός σημείου, δηλαδή ως εκεί που ξεκινάει ο γιακάς. Μια απουσία που αλλάζει ουσιαστικά όλο το ρούχο, ελαφρύνοντάς αρκετά από την επιφορτισμένη επισημότητα με την οποία το έχουμε συνδέσει και κατ' επέκταση το φοράμε. Μια πρωτότυπη επιλογή για πιο casual γάμους.

Γραβάτα ή παπιγιόν;

Στο ερώτημα αυτό, μια δοκιμή θα σε πείσει! Δεν έχεις παρά να εμπιστευτείς τους επαγγελματίες του χώρου και να δοκιμάσεις τόσο τις γραβάτες που θα σου προτείνουν, όσο και τα παπιγιόν, μέχρι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Να θυμάσαι ότι εκτός από την κλασική φαρδιά γραβάτα, υπάρχει και η πιο λεπτή και μοντέρνα. Επίσης, η μονοχρώμη γραβάτα είναι μια ασφαλής επιλογή για να είσαι σίγουρος ότι θα ταιριάζει με το κοστούμι, η δίχρωμη παραπέμπει σε πιο office look, ενώ υπάρχουν και εκείνες με διάφορα σχέδια (ανάγλυφα ή μη) για τους πιο τολμηρούς. Μην παραλείψεις το holder ή αλλιώς κλιπ της γραβάτας, καθώς προσδίδει επισημότητα στο ντύσιμο. Φρόντισε μόνο να ταιριάζει και με τα υπόλοιπα μεταλλικά στοιχεία του κοστουμιού (π.χ. μανικετόκουμπα). Το σωστό ύψος για να το τοποθετήσεις είναι κάπου μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου κουμπιού του πουκαμίσου σου. Αν πάλι προτιμάς παπιγιόν, οι επιλογές είναι εξίσου πολλές. Τα ξύλινα είναι η νέα μόδα για εκείνους που θέλουν να πρωτοτυπήσουν, ενώ τα υφασμάτινα είναι διαχρονική επιλογή.

GROOM

Μαντήλι ή λουλούδι στο πέτο;

Αυτά είναι απαραίτητα αξεσουάρ για να ολοκληρώσουν το σύνολο σου. Μπορείς να τα φορέσεις και τα δύο, ενώ αν θέλεις μπορείς και ξεχωριστά.

Παπούτσια

Ως προς το πώς να τα συνδυάσεις χρωματικά, άφησε τους ειδικούς να σε καθοδηγήσουν. Να θυμάσαι μόνο να τα φοράς για λίγες ώρες κάθε μέρα τρεις-τέσσερις μέρες πριν τον γάμο, ώστε να πάρουν  τη φόρμα του ποδιού σου και να αποφύγεις τυχόν πόνους τη μέρα του γάμου.

Πηγή 

Home