Thumbnail

Ποια φυτά είναι ασφαλή για τη γάτα σου Ποια φυτά είναι ασφαλή για τη γάτα σου

Τώρα αν η γάτα σου είναι ασφαλής για τα φυτά σου, αυτό είναι μια άλλη ιστορία
Αν είσαι κηδεμόνας γάτας, είναι λογικό να προβληματίζεσαι κατά πόσο μπορεί το αγαπημένο σου κατοικίδιο να συνυπάρξει με τα φυτά σου. Τα καλά νέα είναι πως δεν είναι απαράτητο να στερηθείς τα φυτά εξαιτίας της, φτάνει να επιλέξεις ένα από τα πιο κάτω είδη.

BLUE GLOBE THISTLE (Echinops bannaticus)

Αυτά τα περίεργα λουλούδια μπορεί να φαίνονται επικίνδυνα, αλλά είναι απολύτως ασφαλή. Αποτελούν παιχνιδιάρικες προσθήκες σε μπουκέτα, αλλά είναι χαριτωμένα και από μόνα τους. Είναι μέρος της οικογένειας των ηλιόσπορων. Μια οικογένεια φυτών ασφαλής για γατάκια.

BLUE GLOBE THISTLE (Echinops bannaticus)

AIR PLANTS (Ποικιλία Tillandsia)

Αν δεν έχεις air plants, χάνεις. Είναι εύκολο να τα φροντίσεις - απλά τα βυθίζεις στο νερό κάθε εβδομάδα ή δύο.  Ανάλογα με το είδος τους. Δεδομένου ότι δεν έχουν ρίζες στο έδαφος, τα γατάκια μπορεί να νομίζουν ότι είναι παιχνίδια. Αυτό που χρειάζεται είναι να τα τοποθετείς σε σημείο απροσπέλαστο από αυτά.

AIR PLANTS (Ποικιλία Tillandsia)

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΑΚΤΟΣ (Ποικιλία Schlumbergera)

Δεν είναι όλοι οι κάκτοι ασφαλείς για τις γάτες, αλλά ο συγκεκριμένος είναι. Τα πανέμορφα κόκκινα λουλούδια το καθιστούν μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τα Αλεξανδρινά κατά τη διάρκεια των γιορτών. Ναι, τα Αλεξανδρινά δεν ενδείκνυνται αν έχεις γάτες.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΑΚΤΟΣ (Ποικιλία Schlumbergera)

ΥΒΙΣΚΟΣ (Hibiscus rosa-sinensis, Hibiscus syriacus)

Αυτό το φυτό έχει περίπου 1.000 διαφορετικές χρωματικές επιλογές. Επίλεξε τον ιβίσκο αντί της αμαρυλλίδας, η οποία είναι δηλητηριώδης για τις γάτες. Και αν ο χώρος σου σού το επιτρέπει, προτίμησε ένα δέντρο ιβίσκου!

ΥΒΙΣΚΟΣ (Hibiscus rosa-sinensis, Hibiscus syriacus)

ΑΝΘΟΪΑΜΑ

Από τα πιο δημοφιλή ανοιξιάτικα φυτά σε όλους τους κήπους. Με εντυπωσιακούς χρωματισμούς, όπως πορτοκαλί-κόκκινο ή βαθύ μοβ, φωτίζουν τον χώρο σου, χωρίς να βλάψουν τη γάτα σου. Χρειάζονται σκιερό μέρος, γεγονός που σημαίνει ότι ενδείκνυνται για χώρους με περιορισμένο φως.

ΑΝΘΟΪΑΜΑ

ΦΤΕΡΗ (Ποικιλία Pteridophyta)

Η φτέρη είναι το τέλειο φυτό εσωτερικού χώρου, αλλά ανήκει σε μία από τις πιο περίπλοκες ποικιλίες που πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων. Μερικές φτέρες είναι ασφαλείς, ενώ άλλες δεν είναι. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσέξεις τι θα επιλέξεις. Διάλεξε φτέρη από την ποικιλία Pteridophyta. Οι ακόλουθες είναι ασφαλείς για τις γάτες: Boston, Maindenhair, Bird’s Nest, Staghorn, Asparagus, Ball, Blood Sword, Rabbit’s Foot, Duffii, Dwarf Feather, Verona and Christmas.

ΦΤΕΡΗ (Ποικιλία Pteridophyta)

BLOODLEAF/ ΙΡΕΣΙΝΗ

Τα βαθιά κόκκινα και μοβ φύλλα σε αυτό το φυτό το καθιστούν μια ιδανική επιλογή κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Θέλουν φως και επαφή με τον ήλιο.

BLOODLEAF/ ΙΡΕΣΙΝΗ

ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ (Helianthus annuus)

Ένα μπουκέτο ηλίανθων στο τραπέζι της τραπεζαρίας κλέβει την παράσταση. Ακόμα και ένα λουλούδι μόνο, μπορεί να βελτιώσει την αισθητική ενός χώρου. Απλά βεβαιώσου ότι θα προμηθευτείς λουλούδια από την ποικιλία Helianthus annuus.Αυτό γιατί οι μαργαρίτες, που μοιάζουν με τα ηλιοτρόπια, είναι τοξικές για τις γάτες.

ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ (Helianthus annuus)

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

Ευτυχώς, τα τριαντάφυλλα είναι ασφαλή για τις γάτες. Απλά βεβαιώσου ότι βρίσκονται σε τέτοιο σημείο όπου το γατάκι σου δεν θα κινδυνεύσει να καταπιεί ένα αγκάθι ή να τσιμπηθεί κατά λάθος.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

CAST IRON PLANT/ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΤΟΥ ΤΣΑΓΚΑΡΗ (Aspidistra elatior)

Αυτό είναι το τέλειο φυτό για το σπίτι ενός κηδεμόνα γάτας. Απαιτεί ελάχιστη προσοχή, προσθέτει προσωπικότητα σε ένα δωμάτιο και απαιτεί περιστασιακή περιποίηση. Για παράδειγμα να σκουπίζεις τα μεγάλα πράσινα φύλλα και να κόβεις εκείνα που έχουν ξεραθεί.

CAST IRON PLANT/ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΤΟΥ ΤΣΑΓΚΑΡΗ (Aspidistra elatior)

ΓΥΨΟΦΙΛΗ (Gypsophila paniculata)

Είναι απλό, κομψό και θυμίζει χιόνι. Είναι οικονομικό και προσδίδει στο χώρο αισθητική. Αν το τοποθετήσεις σε ένα ρουστικ βάζο, έχεις φτιάξει τη διακόσμηση όλου του δωματίου.

ΓΥΨΟΦΙΛΗ (Gypsophila paniculata)

ΟΡΧΙΔΕΑ (ποικιλία Phalaenopsis)

Δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι πιο κομψό από μια ορχιδέα. Κράτησε το χώμα νωπό, αλλά μην το ποτίζεις πάρα πολύ. Φρόντισε να έχει άφθονο ηλιακό φως, αλλά όχι άμεσο.

ΟΡΧΙΔΕΑ (ποικιλία Phalaenopsis)

 

Πηγή 

Home