Thumbnail

Ο λόγος που δεν πρέπει να κάνεις δώρο στο παιδί σου ένα κουτάβι φέτος τις γιορτές Ο λόγος που δεν πρέπει να κάνεις δώρο στο παιδί σου ένα κουτάβι φέτος τις γιορτές

Όσο δελεαστική κι αν είναι η χαρά που θα κάνει
Είναι σίγουρο πως το παιδί σου θα ξετρελαθεί έαν του χαρίσεις ένα κουτάβι. Πιθανόν, να στο ζητάει διακαώς εδώ και καιρό, ή να έχει στείλει γράμμα στον Άγιο Βασίλη ευελπιστώντας να πραγματοποιηθεί η ευχή του. Όντως, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση για έναν γονιό να βλέπει το καμάρι του χαρούμενο και χαμογελαστό. Όμως, αυτή τη φορά, δεν πρέπει να υποκύψεις στην επιθυμία του.

Τουλάχιστον όχι, προτού το σκεφτείτε όλοι διεξοδικά. Ένα κουτάβι, όσο χαριτωμένο και αν είναι, δεν είναι λούτρινο. Είναι ένα ζωντανό με αισθήσεις και συναισθήματα. Σίγουρα, δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το δέσιμο ενός παιδιού με ένα ζώο, που στην προκειμένη θα γίνει ο πιο πιστός του σύντροφος. Δεν είναι όμως σε καμία περίπτωση ένα παιχνίδι. Που θα παίξει μαζί του και μετά θα το βαρεθεί. Το έχουμε δει να συμβαίνει επανειλημμένα. Γι΄αυτό, ένα κουτάβι θα πρέπει να υιοθετείται υπεύθυνα και με πλήρη επίγνωση της ευθύνης και της υποχρέωσης που αναλαμβάνετε οικογενειακώς. Το παιδί σας όσο ώριμο και αν είναι, δεν μπορεί να έχει την πλήρη ευθύνη ενός κατοικιδίου. Γιατί εκτός από χάδια, παιχνίδι και τροφή, ένα κατοικίδιο χρειάζεται εμβόλια, στείρωση και άδεια από τον Δήμο της περιοχής σας. Υποχρεώσεις και έξοδα που θα πρέπει να επωμιστείς εσύ ως γονιός, άρα πρέπει να είσαι διαθετειμένος και να γνωρίζεις εκ των προτέρων και το δικό σου μερίδιο ευθύνης. 

Το άλλο που πρέπει να έχεις κατά νου είναι πως στις γιορτές, οι νύχτες μπαίνουν σε μεγεθυντικό φακό. Οι καλεσμένοι, οι ετοιμασίες, η ατμόσφαιρα γιορτής συνθέτουν ένα σκηνικό ακατάλληλο για μια τόσο σοβαρή απόφαση, όπως είναι η υιοθεσία ενός σκύλου. Τα παιδιά θα δουν ξαφνικά το κουτάβι και θα αντιδράσουν υπερβολικά. Θα το τρελάνουν στις αγκαλιές, στο παιχνίδι και σε όλη αυτήν την υπερβολή που έρχεται να προστεθεί από την ατμόσφαιρα γιορτής. Όχι ό,τι καλύτερο για μια ψυχούλα που ξαφνικά βρίσκεται σε ξένο περιβάλλον. Το πιο πιθανόν είναι να τρομάξει και να φοβηθεί το νέο αυτό φασαριόζικο περιβάλλον. 

puppies

'Αρα, αν σε περίπτωση που είσαι σίγουρη γι' αυτή σου την απόφαση, δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ πως το κατοικίδιο από τώρα και στο εξής θα είναι μέλος της οικογένειας σου. Στην αρχή, ένα κουτάβι θέλει την προσοχή και τη φροντίδα ενός βρέφους. Χρειάζεται υπομονή και χρόνος για να εκπαιδευτεί σωστά. Ενδεχομένως και να κάνει και ζημιές στο νέο του περιβάλλον. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για όλο το πακέτο. Αν τελικά, το κάνεις, η ανταμοιβή σου θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Θα έχετε στο σπίτι τον πιο πιστό και χαδιάρη ... εντάξει και ενίοτε σκανδαλιάρη φίλο! 

Και σε περίπτωση που είστε 100% σίγουροι γι' αυτή σαν την απόφαση, μην αγοράσετε σκύλο, αλλά υιοθετείστε από ένα καταφύγιο, που ειδικά αυτήν την περίοδο είναι υπερπλήρεις από αγνές ψυχούλες που περιμένουν να αγαπηθούν. 

 

 

Πηγή 

Home