Thumbnail

Ποια δικαιολογητικά είναι απαραίτητα για μια βάφτιση; Ποια δικαιολογητικά είναι απαραίτητα για μια βάφτιση;

Όσα πρέπει να έχεις μαζί σου για να είσαι σωστά προετοιμασμένη
Θέλεις να βαφτίσεις το παιδί σου, αλλά δεν έχεις ιδέα ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσεις σε σχέση με την εκκλησία που θα επιλέξεις; Δες πιο κάτω, όσα πρέπει να γνωρίζεις.

 

Έχεις αποφασίσει σε ποια εκκλησία θέλεις να τελεστεί το Μυστήριο. Θα πρέπει, λοιπόν, να μιλήσεις με τον εφημέριο του ναού την ημέρα και την ώρα, ώστε να διαπιστώσεις εάν υπάρχει διαθεσιμότητα. Αυτό θα πρέπει να γίνει το αργότερο έναν μήνα πριν, αν και καλύτερα να προνοήσεις νωρίτερα. 

Διάβασε εδώ: Ποιος είναι κατάλληλος για πνευματικός πατέρας του παιδιού μας 

Σε περίπτωση που έχεις επιλέξεις μια εκκλησία διαφορετική από εκείνη της ενορίας σου, θα πρέπει να φροντίσεις να αποκτήσεις το χαρτί μεταβίβασης βαφτίσεως, το οποίο πρέπει να έχεις απαραίτητα μαζί σου την ημέρα της βάφτισης, όπως και το πιστοποιητικό γεννήσεως του παιδιού σου. Για παν ενδεχόμενο, να έχεις μαζί σου την ταυτότητά σου, καθώς και του συζύγου σου. 

Διάβασε εδώ: Τα ήθη και τα έθιμα της βάφτισης 

Σε περίπτωση που είσαι χωρισμένη και την επιμέλεια την έχεις εσύ με βάση δικαστικής απόφασης, οφείλεις να προσκομίσεις μια υπεύθυνη δήλωση από τον πρώην σύζυγό σου ότι είναι σύμφωνος. 

Ο/η νονός/α του παιδού δεν πρέπει να είναι αλλόθρησκος ή άλλου δόγματος. Σε περίπτωση που είναι αλλαδοπός κι έχει βαφτιστεί από την ορθόδοξη εκκλησία, θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητά του και το πιστοποιητικό βαφτίσεως του. 

Διάβασε ακόμη: Ποια ηλικία είναι πιο κατάλληλη να βαφτίσεις το παιδί σου; 

 

 

Home