Thumbnail

Επτά γωνιές που θα κάνουν το παιδί σου να αγαπήσει το διάβασμα Επτά γωνιές που θα κάνουν το παιδί σου να αγαπήσει το διάβασμα

Τα παιδιά χρειάζονται κίνητρα και η διαμόρφωση του κατάλληλου χώρου, είναι ένα από αυτά
Μια έξυπνη πρόταση διακόσμησης είναι οι γωνιές ανάγνωσης. Εκτός του ό,τι θα ομορφίσουν τον προσωπικό χώρο του παιδιού σου, θα τον κάνουν να αγαπήσει ακόμη περισσότερο τα βιβλία. Θα είναι η δική του γωνιά που θα χαλαρώνει και θα ταξιδεύει στον συναρπαστικό κόσμο των παραμυθιών. Πιο κάτω, θα βρεις μερικές ιδέες για να διαμορφώσεις ανάλογα το δωμάτιο του παιδιού σου. Κάντε το παρέα, για να περάσετε ποιοτικό, δημιουργικό χρόνο μαζί του, δίνοντας του το δικαίωμα να εκφέρει άποψη, τονώντας συνάμα την αυτοπεποίθησή του.

Μια διακοσμητική κούνια στην άκρη του δωματίου, είναι ιδανικός χώρος για να καθίσει αναπαυτικά το παιδί να διαβάσει το αγαπημένο του βιβλίο.

διακοσμητική κούνια

Σε ένα ανάκλιντρο ή ένα μεγάλο σκαμπό, τοποθέτησε μεγάλες μαξιλάρες για να δημιουργηθεί το ανάλογο ύψος. Εκεί το παιδί θα μπορεί να διαβάσει το βιβλίο του, είτε καθιστό, είτε ξαπλωμένο.

διακοσμηση παιδικο δωμάτιο

Τρία ράφια στο τοίχο και ακριβώς από κάτω ένα μικρό στρώμα με μαξιλάρες, είναι το ιδανικό σημείο ανάγνωσης. Το παιδί σηκώνει και διαλέγει το βιβλίο της αρεσκείας του από το ράφι που βρίσκεται από πάνω του και το διαβάζει αμέριμνο.

διακοσμηση παιδικο δωμάτιο

Μια εσοχή στο τοίχο που είχες φτιάξει για να τοποθετήσεις τη ντουλάπα του παιδιού, μπορεί κάλλιστα να μεταμορφωθεί σε μια mini βιβλιοθήκη - γωνιά ανάγνωσης. 

διακοσμηση παιδικο δωμάτιο

Δυο μεγάλες μαξιλάρες στο πάτωμα κοντά στην κούνια ή το κρεβάτι του παιδιού είναι ό,τι πρέπει για να διαβάσετε παρέα παραμυθάκια.

διακοσμηση παιδικο δωμάτιο

Για πιο παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα, μπορείς να αναβαθμίσεις την προηγούμενη διακοσμητική πρόταση προσθέτοντας μια κουνουπιέρα ή ένα κουρτινάκι, ώστε το παιδί να απομονώνεται πλήρως.

διακοσμηση παιδικο δωμάτιο

Τοποθέτησε ένα teepee (παιδική σκηνή) -πλέον στην αγορά, θα βρεις ποικιλία από σχέδια και χρώματα- σε μια άκρη στο δωμάτιο του παιδιού και άφησε το να τρυπώνει μέσα στο καταφύγιο του μόλις θέλει να χαλαρώσει συντροφιά με το αγαπημένο του βιβλίο.

διακοσμηση παιδικο δωμάτιο

Πηγή 

 

Home