Thumbnail

Πριγκίπισσα ή αθλήτρια; Μια φωτογράφος καταρρίπτει τα κλισέ με τα οποία μεγαλώνουμε τα κορίτσια Πριγκίπισσα ή αθλήτρια; Μια φωτογράφος καταρρίπτει τα κλισέ με τα οποία μεγαλώνουμε τα κορίτσια

Φτάνουν πια τα στερεότυπα. Κάθε κορίτσι μπορεί να είναι ό,τι ονειρεύεται
"Τα κορίτσια δεν παίζουν μπάλα". "Τα κορίτσια είναι πριγκίπισσες". Και ως σωστές πριγκίπισσες δεν παίζουν αγορίστικα αθλήματα για να μην λερωθούν. Πόσες φορές άκουσες αλήθεια αυτές τις στερεοτυπικές φράσεις; Αμέτρητες; Το ίδιο και η Heather Mitchell, που αποφάσισε να κάνει κάτι γι΄αυτό.

Όσο και αν οι πλείστοι νέοι γονείς έχουν ξεφύγει από τα στερεοτυπικά κλισέ του παρελθόντος, η αλήθεια είναι πως έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε ως προς τον τρόπο που επιλέγουμε να διαπαιδαγωγήσουμε τα δυο φύλα. Ακόμη διαχωρίζουμε τα χρώματα, τα αθλήματα, τα παιχνίδια, ακόμη και τα παραμύθια, σε "αγορίστικα" και "κοριτσίστικα". Αν ένα κοριτσάκι θέλει να παίζει ποδόσφαιρο, αυτομάτως τρέχουμε να τη χαρακτηρίσουμε "αγοροκόριτσο". Διότι μια τέτοια επιθυμία, έρχεται σε αντίθεση με τα πριγκιπικά φορέματα και τα tutu που σπεύδουμε να της φορέσουμε πριν ακόμη περπατήσει. Τα κορίτσια είναι ευαίσθητα ενώ τα αγόρια όχι, και ως ευαίσθητα που είναι δεν πρέπει να ασχολούνται με αθλήματα κατά τα οποία θα λερωθούν ή θα χτυπήσουν. Λες και είναι εύθραστες σαν πορσελάνινες κούκλες. 

Διάβασε: Πώς η επαρκής αξιοποίηση υφιστάμενων μηχανισμών μπορεί να σώσει ζωές παιδιών

Αυτό το σκεπτικό, φαίνεται ότι ενόχλησε τη Heather Mitchell, που με τη διττή της ιδιότητα ως μαμά και φωτογράφος, ετοίμασε ένα απίστευτα ωραίο φωτογραφικό άλπουλμ σε συνεργασία με αλλες μαμάδες που συμμερίζονται τη φιλοσοφία της, στο οποίο απεικονίζονται μια σειρά από κορίτσια να ποζάρουν με τα υπέροχα φορέματά τους ανάμεσα σε μπάλες μπάσκετ, μπαστούνια baseball κ.ά. Εννοείται, πως οι φωτογραφίες σχεδόν αμέσως έγιναν viral.

Δες πιο κάτω ένα δείγμα από το φωτογραφικό της project 

kids

 
kids

kids

kids

kids

kids

kids

Διάβασε ακόμη: 

Πώς να έχεις τα παιχνίδια του παιδιού σου τακτοποιημένα

Τέρμα πια η "Κοκκινοσκουφίτσα" και άλλα παραμύθια σε σχολείο της Βαρκελώνης

 

 

 

Πηγή 

 

Home