Thumbnail

Πέντε συμβουλές της «παλιάς σχολής» για όσους αγαπούν τα ταξίδια Πέντε συμβουλές της «παλιάς σχολής» για όσους αγαπούν τα ταξίδια

Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι καλό που δεν αλλάζουν
Ο τρόπος που οι άνθρωποι ταξιδεύουν έχει αλλάξει τρομακτικά τα τελευταία χρόνια. Μπορείς να κλείσεις εισιτήρια αεροπλάνου, να κλείσεις ξενοδοχείο ή εισιτήριο για μουσεία, να βρεις το καλύτερο μέρος για να φας, να ψωνίσεις, να περπατήσεις απλά και μόνο μέσα από την οθόνη του smartphone σου. Και ενώ όλα μοιάζουν τόσο εύκολα, υπάρχουν κάποια πράγματα που καλό είναι να τα έχεις στον νου σου όταν πρόκειται να ταξιδέψεις για τις περιπτώσεις που η τεχνολογία σε απογοητεύσει. Γιατί καμιά φορά και αυτά τα 3G-4G κολλάνε την πιο ακατάλληλη στιγμή.

Εκτύπωσε την κάρτα επιβίβασης.

Οι αεροπορικές εταιρίες δίνουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικού boarding pass και check in, αλλά καλό είναι να μην πηγαίνεις στο αεροδρόμιο χωρίς τα χαρτιά σου. Αν κάτι πάει στραβά με το κινητό σου ή και με το ίδιο το scanner, θα αναγκαστείς να στηθείς στην ουρά για να εκτυπώσεις την κάρτα επιβίβασης, κάτι που μεταφράζεται σε χάσιμο χρόνου και ταλαιπωρία.

Κάνε συνάλλαγμα πριν το ταξίδι.

Όντως, είναι πολύ πιο βολικό να μην έχεις πολλά μετρητά και να βασίζεσαι στις κάρτες για τις συναλλαγές στα ταξίδια σου. Όταν, όμως, ταξιδεύεις σε χώρα η οποία έχει διαφορετικό νόμισμα, καλό είναι να έχεις μετατρέψει στο νόμισμα του προορισμού σου ένα πόσο, ώστε να έχεις μετρητά για κάποιες μικροαγορές ή για την περίπτωση που η κάρτα σου δεν γίνεται αποδεκτή για οποιονδήποτε λόγο. Μη σκεφτείς ότι θα κάνεις συνάλλαγμα αν και όταν το χρειαστείς, διότι η προμήθεια που λαμβάνεται, ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερη στην εκάστοτε χώρα. Το σίγουρο είναι ότι είναι μεγαλύτερη στα αεροδρόμια.

Κάνε ταξιδιωτική ασφάλεια

Δε θα μπορέσεις να καταλάβεις τη σημασία της ταξιδιωτικής ασφάλειας παρά μόνο αν βρεθείς στη δυσάρεστη κατάσταση να τη χρειαστείς (χαμένες βαλίτσες, καθυστερήσεις ή και ακυρώσεις πτήσεων λόγω καιρικών συνθηκών ή απεργιών μέχρι προβλήματα ιατρικής φύσης). Αξίζει να συμπεριλάβεις στα έξοδα του ταξιδιού σου την ταξιδιωτική ασφάλεια και μαζί με αυτή την ηρεμία που αξίζει να έχεις στα ταξίδια σου.

ταδιδι συμβουλές

Πάρε αντικλεπτικό σακίδιο

Μπορεί αυτά τα τεράστια ογκώδη σακίδια να φαίνονται κατάλληλα μόνο για τους back-packers, αλλά ειδικά αν ταξιδεύεις σε χώρα με υψηλό δείκτη εγκληματικότητας, ένα τέτοιο σακίδιο θα αποδειχθεί σωτήριο. Με θύρα USB , κρυμμένα φερμουάρ, κατασκευασμένο από αδιάβροχο και ανθεκτικό υλικό, θα σου εξασφαλίσει την ασφάλεια που χρειάζεσαι σε ένα ταξίδι.

Προμηθεύσου κάρτα SIM από τη χώρα στην οποία ταξιδεύεις

Κυρίως για το δωρεάν Internet που προσφέρουν οι περισσότερες από τις εταιρίες του εξωτερικού, αλλά και για το γεγονός ότι είναι η οικονομικότερη λύση για να επικοινωνήσεις με εστιατόρια ή αξιοθέατα της πόλης, για να αλλάξεις ή να ακυρώσεις την κράτησή σου. Επίσης σε χώρες όπως η Κίνα ή Ιαπωνία, απαιτείται να έχεις τοπικό αριθμό κινητού για να μπορέσεις να έχεις πρόσβαση στο Internet μέσω Wi-Fi που παρέχεται σε δημόσιους χώρους.

Πηγή: Savoirville.gr

Home