Thumbnail

Επί 8 λεπτά χειροκροτούσαν όρθιοι το «Joker» στη Βενετία Επί 8 λεπτά χειροκροτούσαν όρθιοι το «Joker» στη Βενετία

O Joaquin Phoenix με την ερμηνεία του κέρδισε και τους πιο απαιτητικούς κριτικούς
Δε βλέπουμε την ώρα για να κάνει πρεμιέρα η ταινία στους κινηματογράφους. Προς το παρόν, τυχεροί στάθηκαν όσοι βρέθηκαν στο φεστιβάλ Βενετίας, που έδωσαν τα εύσημα στον πρωταγωνιστή και τον σκηνοθέτη Todd Phillips στις δυο προβολές για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Πέρα από το παρατεταμένο χειροκρότημα -διάρκειας 8 λεπτών παρακαλώ- οι κριτικές είναι κάτι παραπάνω από ενθουσιώδεις. Όλες κάνουν λόγο για το ρεαλιστικό ύφος της ταινίας και την ερμηνεία του Joaquin Phoenix ως Άρθουρ Φλεκ / Joker, γεγονός που ανεβάζει τα στοιχήματα για μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. 

Διάβασε: Ο Joaquin Phoenix είναι ο νέος Joker

Ακολουθούν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές κριτικές 

«Πολλοί ρώτησαν, και δικαιολογημένα, αν χρειαζόμαστε μία ακόμη ταινία με τον Joker. Αυτό που σίγουρα χρειαζόμαστε είναι ταινίες κόμικ που έχουν το βάρος της πραγματικότητας, που εκτυλίσσονται στον αληθινό κόσμο, ώστε το διακύβευμα να είναι κάτι πιο δραματικό από το αν θα ξεπεράσει το 1,5 δισ. σε παγκόσμιες εισπράξεις. Το “Joker” καταφέρνει να αφηγηθεί την ιστορία προέλευσης του Joker σαν να μην την έχουμε ξαναδεί. Νιώθουμε μια ανατριχίλα όταν στο πλάνο μπαίνει ο Μπρους Γουέιν ως οιωνός γι' αυτό που θα έρθει. Και νιώθουμε μια τρελή έκσταση όταν ο Άρθουρ, βγαίνοντας στην άλλη πλευρά της οργής του, ξεπροβάλλει με μέικ απ, πράσινο μαλλί, πορτοκαλί γιλέκο και κοστούμι στο χρώμα της σκουριάς».

Owen Gleiberman, Variety

«Ως Άρθουρ / Joker, ο Phoenix  είναι εκπληκτικός. Ο Phillips  έχει πει ότι είχε μια φωτογραφία του ηθοποιού πάνω από την οθόνη του όταν έγραφε το σενάριο και αυτή του η πίστη είχε αποτέλεσμα. Ο Phoenix   “κατοικεί” τον Άρθουρ: έχοντας χάσει βάρος για το ρόλο φαίνεται λεπτός, εύθραυστος, πεινασμένος. Οι κινήσεις του είναι ακριβείς: το πώς κινείται, τρέχει, κάθεται, καπνίζει, μαζεύεται. Η συνήθης έντασή του εδώ είναι στο φουλ και είναι μαγευτική, πολλές φορές δυσβάσταχτη. Το να τον συγκρίνεις με τον Heath Ledger και τον Jack Nicholson είναι μια ανοησία: αυτός είναι ένας Joker που δεν έχουμε ξαναδεί».

Terri White, Empire

«Αν πάτε να δείτε τον “Joker” του Todd Phillips περιμένοντας ήρωες με κοστούμια να κάνουν πλακίτσες ανάμεσα σε σκηνές δράσης, θα χρειαστεί να... αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας. Και αυτό γιατί ο  Phillips  έχει δημιουργήσει μια κλειστή, ανεξάρτητη μελέτη χαρακτήρα, βαθύτατα επηρεασμένη από μία άλλη εποχή του σινεμά. Από τον τρόπο που πέφτουν οι τίτλοι αρχής μέχρι τα τελευταία καρέ της ταινίας, ο Phillips  πήρε την πολύχρωμη ταινία κόμικ και την πήγε στους βρόμικους και επικίνδυνους δρόμους του τέλους των 70s με φανταστικά αποτελέσματα. Πιστέψτε με, δεν έχετε ξαναδεί ταινία κόμικ σαν το “Joker” και δεν είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει ποτέ άλλη σαν κι αυτή».

Steve Weintraub,  Collider

 

Μια γεύση από το τρέιλερ θα σε πείσει 

Διάβασε ακόμη: Ηθοποιός κυπριακής σειράς πήγε στο βενζινάδικο ντυμένος… Joker! (Φώτο)

 

Πηγή 

 

 

 

 

 

Home