Thumbnail

Πέντε εξωτικά μέρη για τους Foodies Πέντε εξωτικά μέρη για τους Foodies

Foodies όλου του κόσμου ενωθείτε, να πάμε κανένα ταξίδι
Είναι κάποια εξωτικά μέρη όπου πηγαίνεις για τον ήλιο, τη θάλασσα και το φαγητό. Δεν θα ντραπώ, όλοι το κάνουμε, λίγοι το λέμε. Υπάρχουν πολλά πράγματα να δεις σε μια καινούργια χώρα, σ΄έναν καινούργιο τόπο, μα, επίσης και πολλά να δοκιμάσεις. Το φαγητό είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να πας ένα ταξίδι, αφού τι νόημα έχει να πας κάπου όπου θα μείνεις νηστικός ή όπου θα φας βλακείες; Και ευτυχώς, πλέον, σχεδόν σ' όλα τα μέρη του κόσμου υπάρχει κάτι άξιο δοκιμής.

Βρήκαμε τα πέντε πιο εξωτικά μέρη, με το πιο ωραίο φαγητό. Για να έχεις έναν λόγο παραπάνω να κάνεις εκείνο το μασάζ που ήθελες στην Ταϊλάνδη.

«Dolce Vita Tour» (The Dolomites, Italy)

Φαντάσου να ξυπνήσεις μια μέρα και να αποφασίσεις πως θέλεις να είσαι ένας από τους οκτώ που θα πάνε στην Ιταλία για να δοκιμάσουν gourmet κουζίνα και κρασί. Χωρίς να σε αφήσουν να πάρεις θερμίδα, αφού για την μετάβαση εκεί και τις μεταφορές, θέλει λίγη ορειβασία. Όμως, μην πτοείσαι, αφού εκτός από το υπέροχο φαγητό, θα δεις πως υπάρχει κι ένα uber luxury spa, ένα μάθημα για το πώς να φτιάχνεις μακαρόνια, καθώς και διάφορα άλλα πιάτα από σεφ που κατέχουν Michelin.

Dolce Vita Tour The Dolomites Italy

«La Villa Bonita» (Tepoztlan, Mexico)

Μόνο μιάμιση ώρα μακριά από την πόλη του Μεξικό, υπάρχει ένα μέρος που είναι η χαρά των foodies. Ο σεφ, Ana Garcia, έχει δημιουργήσει ένα απίστευτο resort από το 2001, όπου μπορείς να πας για μια εβδομάδα και να μάθεις να μαγειρεύεις τα ντόπια μεξικάνικα φαγητά. Το «La Villa Bonita» σε φέρνει σε επαφή με ντόπιους παραγωγούς και σε πηγαίνει τριγύρω να δεις τη δουλειά τους, καθώς και να γνωρίσεις γυναίκες από το Tepoztlan -το πιο κοντινό χωριό- έτσι ώστε να μάθεις τα μυστικά της κουζίνας τους. Με μόνο έξι δωμάτια για καλεσμένους, το «La Villa Bonita» πρέπει να είναι το ξενοδοχείο-όνειρο για κάθε food traveler.

La Villa Bonita

«The Fat Hen» (Cornwall, England)

H Caroline Davey γεννήθηκε στο Hong Kong, αλλά θέλησε να ανοίξει ένα μέρος όπου θα μαθαίνουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι foodies πώς θα μαγειρεύουν τις αγαπημένες τους κουζίνες απ’ όλο τον κόσμο. Η εμπειρία που σού προσφέρει το «The Fat Hen», είναι να σε αφήνει να βρίσκεις μόνος σου στη φύση τα υλικά που θέλεις να χρησιμοποιήσεις και να τα μαγειρεύεις με πολλούς πιθανούς τρόπους. Ένα full time πρόγραμμα γύρω από το φαγητό και τη φύση.

The fat hen Cornwall England

Thailand for Foodies (Bangkok and Chiang Mai, Thailand)

«Δεν υπάρχει καλύτερο φαγητό από το Ταϊλανδέζικο», είπα και αποχώρησα από τον μονόλογο που είχα, προτού αρχίσω να γράφω αυτό το κείμενο. Η Artisans of Leisure δημιούργησε ένα tour επτά ημερών, που σε πηγαίνει στα πιο δημοφιλή μέρη για foodies και σε αφήνει να ψωνίσεις από τις τοπικές λαϊκές αγορές, έτσι ώστε με τη βοήθεια των σεφ αργότερα, να μάθεις να κάνεις μια σωστή πάπια ατμού, με tamarind sauce και lemongrass. Ό,τι χρειάζομαι. Βασικά, όχι εγώ, εσύ.

thailand for foodies

Gastronomie Gulet Cruise (Turkey)

Μπαίνεις στο ιστιοπλοϊκό στο Bodrum και αρχίζεις το tour. Μαθαίνεις να μαγειρεύεις στο deck και πηγαίνεις εκδρομές στην Carian Coast και σε πόλεις, όπως το Knidos και το Bozburun, όπου οι καλεσμένοι περνούν χρόνο στο πλευρό μεγάλων σεφ και τοπικών μαγειρείων, για να γίνουν γνώστες της ντόπιας τουρκικής κουζίνας. Το ταξίδι τελειώνει με εκδρομή σε μια οικογενειακή φάρμα στη Lydae, όπου οι foodies της καρδιάς μας, μαθαίνουν να φτιάχνουν το δικό τους ελαιόλαδο.

Gastronomie Gulet Cruise Turkey

Πηγή: Savoirville.gr

Home