Thumbnail

Δυο μέρες στο Louis Paphos Breeze Δυο μέρες στο Louis Paphos Breeze

Μια αναπάντεχη πρόσκληση κατέληξε σε ένα απίστευτα χαλαρωτικό σαββατοκύριακο
Η πρόσκληση να περάσω ένα σαββατοκύριακο με την οικογένειά μου στο Louis Paphos Breeze το διήμερο 2 και 3 Ιουνίου, μαζί με άλλους εκπροσώπους των ΜΜΕ, με ξάφνιασε ευχάριστα. Όχι μόνο γιατί θα είχα την ευκαιρία για μια εξόρμηση στην Πάφο, αλλά γιατί η εταιρεία Louis Hotels φημίζεται για τη φιλοξενία και τις υπηρεσίες που προσφέρει, κάτι που είχα διαπιστώσει επανειλημμένα και στο παρελθόν μένοντας σε άλλες ξενοδοχειακές της μονάδες σε Κύπρο και Ελλάδα.

Η αλήθεια πως ο απρόσμενα βροχερός καιρός της περασμένης εβδομάδας -που κάθε άλλο παρά καλοκαίρι θύμιζε- μου είχε χαλάσει τη διάθεση, καθότι είμαι ένας άνθρωπος που λατρεύει τον ήλιο και τη θάλασσα. Δεν κρύβω πως εκείνο το Σάββατο, που ξύπνησα και αντίκρισα τον συννεφιασμένο ουρανό, αναθεμάτισα χαμηλοφώνα την κακή μου τύχη, που δεν θα είχα τη δυνατότητα να κάνω επιτέλους το πρώτο μπάνιο της σεζόν. 

louis paphos breeze

Όταν μπήκα στο αμάξι το μεσημέρι του Σαββάτου, με τις βροχές να κάνουν μούσκεμα τα πόδια μου -αφού αρνήθηκα πεισματικά να αποχωριστώ τις σαγιονάρες μου- είχα πει στον εαυτό μου πως δεν θα άφηνα τον κακό καιρό να μου χαλάσει τη διάθεση εκείνο το σαββατοκύριακο και αν μη τι άλλο θα απολάμβανα τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του Louis Paphos Breeze, έστω και αν δεν θα είχα την ευκαιρία να χαλαρώσω στον εξωτερικό χώρο της πισίνας. Το μαγιό, βέβαια, εννοείται πως το πήρα μαζί μου, γιατί ως γνωστόν η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. 

louis paphos breeze

Φτάνοντας στη Λεμεσό, ο συννεφιασμένος ουρανός δοκίμαζε άλλη μια φορά την υπομονή μου. Ήταν φανερό πως και εκεί θα έπιανε μπόρα από στιγμή σε στιγμή. Το σκηνικό, όμως, διαφοροποιήθηκε εντελώς καθώς πλησιάσαμε στην Πάφο. Ο ήλιος έκαιγε και τίποτα δεν μαρτυρούσε πως λίγο νωρίτερα είχε ρίξει δυνατές ψιχάλες, όπως με πληροφόρησαν οι ευγενέστατες κυρίες στον χώρο υποδοχής του ultra-all-inclusive θερέτρου, που μας καλωσόρισαν μ΄ένα δροσιστικό ρόφημα. Τελικά, όλα έδειχναν πως θα επισκεπτόμουν τον χώρο της πισίνας, που τόσο αδημονούσα. 

louis paphos breeze

Πρώτα, όμως, έπρεπε να αφήσω τις αποσκευές μου στο δωμάτιο. Ανοίγοντας τη λευκή πόρτα, αντίκρισα μια υπέροχη σουίτα με μίνιμαλ αισθητική. Το δωμάτιο ήταν στους χρωματισμούς του λευκού, ενώ οι υπόλοιποι χώροι σε γήινους τόνους, γεγονός που προσέδιδε μια αίσθηση ηρεμίας. Η σουίτα διέθετε μια μικρή κουζίνα, με ψυγείο και φούρνο μικροκυμάτων, καθώς και μια μικρή τραπεζαρία, ενώ στο καθιστικό υπήρχαν δυο ντιβάνια. Πραγματικά, ιδανική για να φιλοξενήσει μια οικογένεια, καθώς προσφέρει την απαιτούμενη ιδιωτικότητα και ταυτόχρονα όλες τις ανέσεις, μεταξύ αυτών 24ώρη υπηρεσία δωματίου και δωρεάν Wi-Fi

louis paphos breeze

Παρά τη φευγαλέα σκέψη να μείνω στην υπέροχη σουίτα και να ξεκουραστώ μέχρι την ώρα της ξενάγησης, προτίμησα να εκμεταλλευτώ κάθε λεπτό της παραμονής μου. Άλλωστε, τα είπαμε. Η τεράστια κεντρική πισίνα με περίμενε και δεν κρύβω ότι ως μητέρα χάρηκα ιδιαίτερα όταν αντίκρισα απέναντί μου έναν ναυαγοσώστη, κάνοντας με να αισθανθώ ασφάλεια, ενισχύοντας την πεποίθησή μου ότι καθετί στο Louis Paphos Breeze είναι προσεκτικά μελετημένο και σχεδιασμένο. 

louis paphos breeze

Γι΄αυτό και εκπλάγηκα όταν έμαθα στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της ξενάγησης των δημοσιογράφων πως το ξενοδοχείο άνοιξε τις πύλες τους μόλις τον περασμένο Μαϊο, αλλά παρά τον έναν μήνα λειτουργίας όλα φαίνεται να λειτουργούν στην εντέλεια. Στο εντυπωσιακό lobby εκτός από τα welcome drinks, μας περίμεναν ο γενικός διευθυντής του Louis Paphos Breeze, Μάκης Χριστοφή και η διευθύντρια επικοινωνίας του Ομίλου LouisΕιρήνη Λουκαϊδου. Στη συνέχεια, χωριστήκαμε σε δυο ομάδες και ξεναγηθήκαμε στους πολυτελείς χώρους του ξενοδοχείου, μεταξύ αυτών στα εστιατόρια, την εσωτερική πισίνα, το spa, τα bars και τον παιδότοπο. Εκείνο που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η δεύτερη εξωτερική πισίνα -την οποία περιέργως δεν είχα ανακαλύψει νωρίτερα- η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την παραλία. Το θέαμα την ώρα που έδυε το ηλιοβασίλεμα ήταν από εκείνα που σε κάνουν να πάρεις ασυναίσθητα το κινητό και να "εγκλωβίσεις" τη μαγευτική εικόνα στον φακό. 

louis paphos breeze

Το βράδυ μάς βρήκε στο Meze by Elliniko. Ένας επίσης καλαίσθητος χώρος, φανερά επιμελημένος με αγάπη και σεβασμό προς τη μεσογειακή παράδοση. Και παρά το ότι η διακόσμηση με είχε προϊδεάσει εξ αρχής θετικά, ομολογώ πως δεν περίμενα αυτό που ακολούθησε στη συνέχεια. Το ξεκίνημα έγινε με υπέροχες αλοιφές και ίσως την καλύτερη τυροκαυτερή που έχω δοκιμάσει ποτέ. Το ένα πιάτο που διαδεχόταν το άλλο, ήταν καλύτερο από το προηγούμενο -όλα με βάση τους την ελληνική κουζίνα, συμπεριλαμβανομένων χορτοφαγικών και gluten free πιάτων- με αποκορύφωμα το χορινό κότσι, σιγοψημένο στον φούρνο και συνοδευμένο με τραγανές πατατούλες, που έλιωναν στο στόμα. 

louis paphos breeze

Επιστρέφοντας στο δωμάτιο, με περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Ένα κουτί με βιολογικά μπαχαρικά -όπως θυμάρι, δυόσμος και ρίγανη- με βάση τα οποία οι ταλαντούχοι chef του Louis Paphos Breeze δημιουργούν τις μοναδικές συνταγές τους. Άλλωστε, είχα παρατηρήσει και νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, πως η παράδοση παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο  Louis Paphos Breeze, καθώς τα bars έχουν τις ονομασίες Alouisa, Thymari και Vasilikos, όπως και το κεντρικό εστιατόριο Ρίγανη, το οποίο είχα τη χαρά να επισκεφθώ την επόμενη μέρα για ένα πλουσιοπάροχο πρωϊνό. 

louis paphos breeze

Την Κυριακή, η μέρα ήταν επίσης ηλιόλουστη και αυτό έδωσε σε όλους τη δυνατότητα να απολαύσουν βουτιές στην πισίνα μέχρι αργά το απόγευμα, φορτίζοντας τις μπαταρίες για την εβδομάδα που θα ακολουθούσε. Γιατί αν μπορώ να πω κάτι με βεβαιότητα, είναι ότι η παραμονή στο Louis Paphos Breeze -έστω και ολιγοήμερη- σε αποφορτίζει και σε χαλαρώνει. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με γνήσια φιλοξενία και την εμπειρία και την τεχνογνωσία του Ομίλου Louis

louis paphos breeze

Μην παραλείψεις, λοιπόν, να κάνεις εγκαίρως την κράτησή σου στη σελίδα. Από τις διαμονές που θα σου μείνουν αξέχαστες για όλους τους σωστούς λόγους! 

Home