Thumbnail

The Incredibles 2 The Incredibles 2

Μια ταινία για όλη την οικογένεια
Ένα από τα πράγματα που απολαμβάνω από τότε που έγινα μητέρα, είναι ότι μπορώ να πάω σινεμά και να δω ταινίες animation χωρίς να εισπράττω λοξά βλέμματα. Αν και το The Incredibles 2 δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά -όπως σχεδόν όλα τα animation που σέβονται τον εαυτό τους- και αυτό φάνηκε από τις πρώτες μέρες προβολής του, που άρχισε να 'σπάει" τα ταμεία. Πρόκειται για μια ταινία, που τα έχει όλα: οικογενειακό δράμα, κωμικές στιγμές, μηνύματα για την ισότητα των δυο φύλων και φυσικά υπέρ-ήρωες! Ένα πολυδιάστατο, θεαματικό και απολαυστικό animation από τη Pixar, που άξιζε τα 14 χρόνια αναμονής από το πρώτο The Incredibles.

Στον συναρπαστικό κόσμο της Pixar οι «Απίθανοι» κρατούν περίοπτη θέση ανάμεσα σε μια σειρά από μοναδικά κινηματογραφικά επιτεύγματα. Είναι η πρώτη ταινία της εταιρείας με πρωταγωνιστές ανθρώπινους χαρακτήρες, οι οποίοι ακόμη και ως υπερήρωες είναι πιο αληθινοί, ζωντανοί και τρισδιάστατοι από όσο σχεδόν όλοι οι ήρωες των υπόλοιπων μπλοκμπάστερ μαζί. Τα Όσκαρ καλύτερου animation και ηχητικού μοντάζ, όπως και οι υποψηφιότητες για το πρωτότυπο σενάριο και τον ήχο, ήταν η ελάχιστη επιβράβευση για την πρωτότυπη προσέγγιση του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Brad Bird στη pop κουλτούρα των ’60s, τα κατασκοπικά θρίλερ, τις υπερηρωικές περιπέτειες και τις μοντέρνες οικογενειακές κωμωδίες, οι οποίες έκρυβαν μέσα τους και μια λοξή ματιά στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα. 

Έπειτα από 14 χρόνια, η οικογένεια των Απίθανων επιστρέφει προσπαθώντας να σώσει την πόλη της από τον πανούργο Υποχθόνιο. Η επιχείρηση όμως όχι μόνο δεν στέφεται με επιτυχία, αλλά πολλαπλασιάζει και τις καταστροφές στην πόλη, αναγκάζοντας έτσι την κυβέρνηση να αποσύρει το πρόγραμμα υποστήριξης των υπερηρώων, οι οποίοι κηρύσσονται παράνομοι. Έτοιμοι να επιστρέψουν, λοιπόν, στη ρουτίνα της κανονικής ζωής, οι Παρ δέχονται μια δελεαστική πρόταση. Ένας πλούσιος επιχειρηματίας τούς δίνει την ευκαιρία να ηγηθούν μιας καμπάνιας, η οποία μέσω της προβολής της από τα media θα αποκαταστήσει τη φήμη τους. Μόνο που η πρώτη που θα την ξεκινήσει θα είναι η Ελαστίνα, γεγονός που σημαίνει πως ο κος. Απίθανος πρέπει να μείνει στο σπίτι και να προσέχει τα παιδιά.

οι απίθανοι 2

Η αλληλεπίδραση κοινότοπης καθημερινότητας και θεαματικής φαντασίας, η οποία λειτούργησε τόσο –μα τόσο– έξυπνα στην πρώτη ταινία, στηρίζει και το εξίσου ευρηματικό sequel. Ταυτόχρονα η προβεβλημένη, περιπετειώδης ζωή της Ελαστίνας αντιπαρατίθεται με την εκνευριστική, μαμαδίστικη ρουτίνα του Μπομπ (και όχι κου. Απίθανου πια), σχολιάζοντας όχι μόνο τη σχέση των δύο φύλων με την έννοια του δυναμισμού και της καριέ­ρας, αλλά και την αφανή... ηρωική διάσταση του νοικοκυριού και της ανατροφής των παιδιών. 

οι απίθανοι 2

Είναι, πράγματι, αξιοθαύμαστο πώς το πολυδιάστατο σενάριο του Brad Bird από τη μια μένει πιστό στις κόμικς απαιτήσεις του υλικού του και από την άλλη αναλύει όλο και βαθύτερα την ανθρώπινη, αντιφατική διάσταση χαρακτήρων (η ζήλια του Μπομπ, η ερωτική απογοήτευση της Βάιολετ, η φιλοπόλεμη διάθεση του μικρού Ντας), περνώντας από το οικογενειακό δράμα στη ξεκαρδιστική κωμωδία και από εκεί στην υπερηρωική περιπέτεια, μέσα από μια συναρπαστική πλοκή­ κι έναν ευφάνταστο συνδυασμό φουτουριστικής εικονογραφίας των ’60s και μοντέρνας hi-tech φαντασμαγορίας. Προσθέστε σε όλα αυτά, τον Τζακ-Τζακ, το πιο διαολεμένα χαριτωμένο κινηματογραφικό μωρό! 

οι απίθανοι 2

Μοναδικό μειονέκτημα, οι ώρες προβολής, καθημερινά στις 17:00 και τα σαββατοκύριακα στις 11:00 και στις 14:00, γεγονός που σε επαναφέρει στην πραγματικότητα πως πρόκειται για ταινία καρτούν.  

Πηγή 

Home