Thumbnail

Mary, Queen of Scots Mary, Queen of Scots

Υπομονή μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, προγραμματισμένη ημερομηνία προβολής της ταινίας στις κυπριακές κινηματογραφικές αίθουσες
Απ' το τρέιλερ και μόνο, αντιλαμβάνεται κανείς πως πρόκειται να παρακολουθήσουμε δυνατές ερμηνείες από τις Saoirse Ronan και Margot Robbie, με την οπτική της ταινίας ν' αναδεικνύει τις γυναίκες που άλλαξαν την ιστορία και που προσπάθησαν, μάταια, να το κάνουν με δικούς τους κανόνες.

Η Mary Stuart, βασίλισσα της Γαλλίας στα 18 της χρόνια, όταν πέθανε ο σύζυγός της, αψήφισε τις πιέσεις να ξαναπαντρευτεί κι επέστρεψε στη γη της, τη Σκωτία, για να διεκδικήσει το θρόνο. Εμπόδιο στο πέρασμά της βρέθηκε η 28χρονη Ελισάβετ, βασίλισσα της Αγγλίας και της Σκωτίας και η διαμάχη τους οδήγησε σ' έναν από τους πιο αιματοκυλισμένους πολέμους της ιστορίας. Παρ' ό,τι όλα ξεκίνησαν διαφορετικά.

Mary Stuart

Η ταινία «Mary, Queen of Scots», είναι μια παραγωγής της Focus Features και της Working Title, σε σκηνοθεσία Josie Rourke και σενάριο βασισμένο στο βιβλίο «My Heart Is My Own: The Life of Mary Queen of Scots» του John Guy. 

 

Home