Thumbnail

«Θρησκευτική ζωή και Τέχνη» «Θρησκευτική ζωή και Τέχνη»

Η τρίτη σε σειρά ειδική ξενάγηση που παρουσιάζει το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας
Η ξενάγηση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου, η ώρα 18:30, διεξάγεται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Λευκωσία: Η γέννηση και η εξέλιξη μιας πρωτεύουσας. Βυζαντινή – Μεσαιωνική περίοδος».  

Η ξενάγηση θα δοθεί από δύο καταξιωμένους βυζαντινολόγους και αναλύει την τέχνη των φορητών εικόνων, των τοιχογραφιών, ενώ  σχολιάζει αντικείμενα ιδιωτικής λατρείας της Βυζαντινής και Μεσαιωνικής περιόδου. Ο Δρ. Ιωάννης Ηλιάδης παρουσιάζοντας εικόνες, κατά τεκμήριο από τη Λευκωσία, θα συζητήσει επιδράσεις, επιρροές και τάσεις που καθόρισαν την εξέλιξη της φορητής εικόνας στο ιστορικό πλαίσιο που καλύπτει η έκθεση.

Στη συνέχεια, ο Δρ. Χριστόδουλος Χατζηχριστοδούλου θα ασχοληθεί με τη μνημειακή ζωγραφική στη Λευκωσία, ένα θέμα που για πρώτη φορά θίγεται σε έκθεση. Θα συζητηθούν πρόσφατα ευρήματα ανασκαφών, αλλά και σπάνια δείγματα τοιχογραφιών που έχουν διασωθεί στην πόλη μας.    

ΛΕΒΕΝΤΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για όλες τις εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται μέσα στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στη ξενάγηση στο τηλέφωνο: 22661475 ή στο email: [email protected]

Περισσότερες πληροφορίες για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων της περιοδικής έκθεσης  «Λευκωσία: Η γέννηση και η εξέλιξη μιας πρωτεύουσας. Βυζαντινή – Μεσαιωνική περίοδος», στην ιστοσελίδα ΕΔΩ

 

   

 

 

Home