Μην χάσεις σήμερα την τελετή λήξης του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους
Η φεστιβαλική εβδομάδα με τις προβολές ταινιών μικρού μήκους από την Κύπρο και το εξωτερικό, τα παράλληλα, θεματικά αφιερώματα, τις site-specific προβολές και το πλούσιο οπτικοακουστικό θέαμα πλησιάζει στο τέλος. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την τελετή βράβευσης σήμερα, στο Θέατρο Ριάλτο.
Η διεθνής πενταμελής κριτική επιτροπή, με πρόεδρο τον βραβευμένο Έλληνα πεζογράφο, μεταφραστή, σεναριογράφο και σκηνοθέτη, Αχιλλέα Κυριακίδη, θα ανακοινώσει τους νικητές σε εθνικό και διαγωνιστικό μέρος. Η επιτροπή φέτος αποτελείται από τους Jean Rice (παραγωγό - υπεύθυνη προγραμμάτων στην Εθνική Σχολή Κινηματογράφου της Ιρλανδίας), Daniel Ebner (καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Vienna Shorts από την Αυστρία), Kilian Lilienfeld (film programmer από την Ελβετία) και τον Κύπριο σκηνοθέτη Ρένο Γάβρη.
Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο μπροστά από το Θέατρο Ριάλτο, μετά από τις τελευταίες προβολές του διαγωνιστικού μέρους, ενώ θα ακολουθήσει πάρτι και προβολές μουσικών βίντεο από το πρόγραμμα Amaze Me!, τα οποία θα προβάλλονται στον εξωτερικό χώρο του Θεάτρου.
Τα βραβεία για τα οποία διαγωνίζονται οι δημιουργοί και οι ταινίες τους είναι:
- 1o βραβείο καλύτερης ταινίας
- βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας
- 2ο βραβείο καλύτερης ταινίας
- βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ
Οι κυπριακές ταινίες διαγωνίζονται επίσης για:
- 1ο βραβείο καλύτερης κυπριακής ταινίας
- 2ο βραβείο καλύτερης κυπριακής ταινίας
Παράλληλα, οι εταιρείες Stefilm και ΤΟΝΙΚΟΝ χορηγούν δύο βραβεία υπό μορφή υπηρεσιών σε κυπριακές παραγωγές: βραβείο «Ντίνου Κατσουρίδη» για την καλύτερη σκηνοθεσία σε κυπριακή ταινία (παροχή τεχνικού εξοπλισμού για την επόμενη μικρού μήκους του δημιουργού, μια προσφορά της εταιρείας TONIKON).
Bραβείο φωτογραφίας: υπηρεσίες post-production, colour correction και DCP in HD – μια προσφορά της εταιρείας Stefilm
Φέτος εισάγεται για πρώτη φορά χρηματικό βραβείο από τον Δήμο Λεμεσού για την καλύτερη ερμηνεία σε κυπριακή ταινία, αξίας €500.
Φοιτητές από το τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου θα απονείμουν το «Βραβείο Φοιτητών» για το πρόγραμμα «Amaze me!», μια επιλογή από κορυφαία μουσικά βίντεο, που θα δούμε στο πάρτι λήξης του Φεστιβάλ.
* Η είσοδος στις προβολές και εκδηλώσεις είναι δωρεάν (Απαραίτητη η εξασφάλιση θέσεων από το ταμείο του θεάτρου (77777745), την ιστοσελίδα του ή την εφαρμογή Rialto Theatre App)
* Αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα ΕΔΩ
*Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους αυθεντικούς τους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.