Thumbnail

Πώς να εξοικονομείς χρήματα στα ταξίδια σου Πώς να εξοικονομείς χρήματα στα ταξίδια σου

Θέλεις απλώς τρόπο
Βλέπεις από τα insta stories των φίλων σου, τα ταξίδια τους και ζηλεύεις αθέλά σου; Μπορείς να βρεθείς στη θέση τους, λοιπόν, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις μια περιουσία.

“Πολλοί πιστεύουν ότι τα ταξίδια είναι κάποιο προϊόν πολυτελείας”, αναφέρει ο Scott Keyes, ιδρυτής του Scott’s Cheap Flights. “Σε ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας της αεροπορίας, τα αεροπορικά εισιτήρια προς διεθνείς προορισμούς ήταν όντως ακριβά. Αλλά τα τελευταία χρόνια οι ναύλοι έχουν πέσει κατακόρυφα.”

“Είμαστε απίστευτα τυχεροί που ζούμε στην εποχή όπου τα αεροπορικά εισιτήρια είναι τόσο φθηνά,” συνεχίζει ο Keyes. “Είναι κρίμα που μέτριες εμπειρίες πτήσεων τα τελευταία πέντε με δέκα χρόνια, αποτρέπουν κόσμο από το να αρπάξει μια από τις χιλιάδες ευκαιρίες που εμφανίζονται κάθε μέρα.”

Εκτός από ένα ζευγάρι βολικά παπούτσια για περπάτημα και μια ανθεκτική τσάντα, ο Keyes προτείνει τι είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεται κάποιος που είναι έτοιμος να γνωρίσει τον κόσμο: Την υπομονή να περιμένει να κλείσει τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και την ευελιξία να πάει οπουδήποτε προσγειώνονται τα αεροπλάνα με τις χαμηλές αυτές τιμές. Μιας και τα αεροπορικά εισιτήρια είναι το πιο ακριβό κομμάτι ενός ταξιδιού, είναι σημαντικό να κάνεις μια “πλούσια” έρευνα, ώστε να βρεις τις χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων.

Ακολουθούν οι συμβουλές του σχετικά με το πώς να εξοικονομήσεις χρήματα όταν ταξιδεύεις 

Υιοθέτησε μια νοοτροπία αποταμίευσης
“Μη θέτεις ψηλά τον πήχη του budget σου, κάνε αυστηρή οικονομία και βάζε στην άκρη χρήματα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ξόδεψε όσα θέλεις, γιατί θα έχεις κάποια χρήματα περισσευούμενα στην άκρη” αναφέρει. “Μιλάμε για τα χρήματά σου, άσχετα με το πού σκοπεύεις να τα ξοδέψεις. Αν ξοδεύεις σκόπιμα, ίσως καταφέρεις να κάνεις μέχρι και δύο ταξίδια με αυτό το budget.”

Ταξίδεψε σε προορισμός που είναι σε προσφορά
“Μην πέφτεις στην παγίδα του να επαναπαυτείς με τη πρώτη πανάκριβη τιμή που σου βγάζει στην αναζήτησή σου,” συνεχίζει ο Keyes. “Αντίθετα, γίνε πιο ευέλικτη και πέταξε σε οποιονδήποτε προορισμό είναι σε προσφορά εκείνη την περίοδο. Για παράδειγμα, τυχαίνει οι πτήσεις για Παρίσι να είναι πιο φθηνές από τις πτήσεις για Ρώμη. Τυχαίνει όμως άλλες φορές να είναι και πιο ακριβές. Παρομοίως, μην ψάχνεις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Όσο περισσότερη ευελιξία έχεις, τόσο περισσότερες ευκαιρίες για φθηνότερες πτήσεις θα έχεις.”

TRAVEL

Σκέψου έξυπνα όταν ψάχνεις για καταλύματα
“Το Airbnb είναι ένας αρκετά φθηνός τρόπος να βρεις κατάλυμα σε κεντρικά σημεία της πόλης,” αναφέρει. “Αν πάλι ψάχνεις για ξενοδοχεία, ψάξε τις κριτικές και τις αξιολογήσεις. Ειδικά όταν κλείνεις απευθείας από το site του ξενοδοχείου και όχι από μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχείων, το οποίο καμία φορά είναι και πιο φθηνό.

Δήλωσε συμμετοχή σε δωρεάν περιηγήσεις με τα πόδια
“Συνήθως υποτίθεται ότι είναι δωρεάν. Περιμένουν από εσένα να τους αφήσεις κάποιο tip, αλλά αν υπολογίσεις ότι είναι κάπου στα €8 το άτομο για μια περιήγηση δύο ωρών, βγαίνει πολύ φθηνότερο από όσο θα πλήρωνες υπό άλλες συνθήκες. συνεχίζει. “Επιπλέον, είναι ένας αρκετά καλός τρόπος να προσανατολιστείς στην πόλη τις πρώτες μέρες και να υπάρχει κάποιος να σου απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις σου.

Ψώνισε τα γεύματά σου από τοπικά μαγαζιά
“Το να τρως έξω κάθε μέρα μπορεί εύκολα να σε βγάλει εκτός budget,” λέει ο Keyes. “Εμένα μου αρέσει να πηγαίνω σε ένα τοπικό μαγαζί και να ψωνίζω πράγματα για το πρωινό ή το μεσημεριανό μου.

Μην κολλάς σε μία αεροπορική εταιρεία
“Αποτρέπω τους περισσότερους ανθρώπους να μένουν “πιστοί” σε μια αεροπορική εταιρεία,” αναφέρει. “Με το να μένει κανείς πιστός σε μια αεροπορική εταιρεία σημαίνει πως είναι διατεθειμένος να ξοδεύει περισσότερα χρήματα ώστε να πετάει με αυτήν την εταιρεία παρά με κάποια άλλη. Αντίθετα, μείνε πιστή στα χρήματά σου. Μείνε πιστή στις καλές προσφορές. Μείνει πιστή σε φθηνές πτήσεις. Είτε είναι με την Delta, είτε με την Lufthansa, είτε με τη British Airways.”

Να έχεις υπομονή όταν είναι να κλείσεις εισιτήρια
“Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι ταυτόχρονα παράλογα και απρόβλεπτα. Μην αγχώνεσαι με το αν η τιμή ήταν τελείως διαφορετική χθες από αυτή που είναι διαθέσιμη σήμερα,” λέει. Απλώς, έχε υπομονή όταν είναι να κλείσεις εισιτήρια και μην κολλάς μόνο σε έναν προορισμό, ώστε να ξοδέψεις όσο λιγότερα γίνεται σε πτήσεις.

Πηγή 

Home