Thumbnail

Δέκα πράγματα που πιθανότατα δεν ξέρεις για το Sex and the City Δέκα πράγματα που πιθανότατα δεν ξέρεις για το Sex and the City

Σε περίπτωση που θα παίξεις παιχνίδι trivia με τις κολλητές, να μην σε πιάσουν αδιάβαστη
Τι και αν έχουν περάσει 14 χρόνια από τότε που προβλήθηκε το τελευταίο επεισόδιο του Sex and the City (στις 22 Φεβρουαρίου συγκεκριμένα στην Αμερική); Αν θες να δηλώνεις πιστή fan, πρέπει να ξέρεις και τις πιο κάτω λεπτομέρειες, σε περίπτωση που σε έχουν ξεφύγει. Άσχετο αν πιθανότατα δεν τις θυμάται ούτε καν η Sarah Jessica Parker.

1. Δεν υπάρχει καμία γυμνή σκηνή της Carrie: Η Carrie το γνωρίζεις καλά, στη διάρκεια της σειράς έκανε εμφανίσεις που πολλές προσπαθούν να αντιγράψουν ακόμη και σήμερα. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις, είναι ότι υπήρχε συμφωνία στο συμβόλαιό της η οποία απέρριπτε το ενδεχόμενο να εμφανιστεί η ηθοποιός εντελώς γυμνή.

2. Η διάσημη φούστα “tutu” της Carrie κόστιζε μόλις 5 δολάρια. Η φούστα που φοράει η Carrie στους τίτλους της αρχής της σειράς κόστισε μόλις 5 δολάρια και τη βρήκε τυχαία η Patricia Field σ΄ένα thrift store. Η φούστα αυτή βρίσκεται πλέον κορνιζαρισμένη στο γραφείο του παραγωγού και σκηνοθέτη της σειράς Michael Patrick King.

3. Όλα τα σκουλαρίκια της Miranda ήταν με clips. Η Miranda, η γνωστή δικηγόρος της σειράς (και πλέον υποψήφια κυβερνήτης της Νέας Υόρκης), δεν είχε τρύπες στα αυτιά, αναγκάζοντας τους στυλίστες της σειράς είτε να μετατρέπουν τα ήδη υπάρχοντα σκουλαρίκια σε clip-on, είτε να ζητούν από τους ίδιους σχεδιαστές να τα δημιουργήσουν αποκλειστικά για εκείνην. 

SEX AND THE CITY

4. Καμία από τις εμφανίσεις δεν επαναλήφθηκε: Ναι, καμία. Με μια μόνο εξαίρεση, το εντυπωσιακό γούνινο παλτό που φοράει η Carrie στο τελευταίο επεισόδιο για δεύτερη φορά, το οποίο πρωτοφόρεσε στο πρώτο επεισόδιο!

5. Η Sarah Jessica Parker και η Kim Cattrall είναι γεννημένες για τακούνια. Γεγονός που μόνο πλεονέκτημα μπορεί να θεωρηθεί. Η SJP συγκεκριμένα φορούσε τακούνια 18 ώρες την ημέρα, ενώ η Cattrall δήλωνε ότι την έκανε να νιώθει πιο πολύ Samantha, γι’ αυτό και τα φορούσε ακόμη και όταν δεν ήταν απαραίτητο για τη σκηνή.

6. Το μοντέλο και -για λίγο διάστημα- σύζυγος του Mr. Big, Natasha, φορούσε πάντα λευκά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ήθελαν να ενισχύσουν τον χαρακτήρα της ως «βανίλια» δηλαδή ήρεμη, γλυκιά, χωρίς κακία, αλλά και λίγο αδιάφορη σύμφωνα με το σενάριο της σειράς.

7. Η Vivienne Westwood έγραψε χειρόγραφα το σημείωμα που συνόδευε το νυφικό της Carrie. Αν και έχει γίνει γνωστό -χωρίς να γνωρίζουμε αν είναι ισχύει στην πραγματικότητα-η Westwood δεν ήταν και η μεγαλύτερη fan της  σειράς, παρόλα αυτά, συμμετείχε σε μια από τις πιο ιδιαίτερες και συγκινησιακές στιγμές της πρώτης ταινίας. 

SEX AND THE CITY

8. Είχε προταθεί στη Victoria Beckham να συμμετέχει ως guest στη σειρά. Πρόταση την οποία αρνήθηκε, μιας και τότε ήταν απασχολημένη κάνοντας περιοδείες με της Spice Girls. Στοίχημα ότι σήμερα το μετανιώνει; 

9. H Charlotte δέχθηκε πρόταση γάμου μπροστά στο (ψεύτικο) Tiffany’s. Η Tiffany & Co. έδωσε την άδειά της,  αλλά ζήτησε από την παραγωγή της σειράς να δημιουργήσουν ένα ψεύτικο σκηνικό πανομοιότυπο του αυθεντικού καταστήματος, για λόγους ασφαλείας.

10. Μπορείς να αγοράσεις το διάσημο Carrie Necklace. Το εν λόγω κόσμημα ήταν δημιούργημα της Patricia Fiel,  το οποίο ενέταξε στην ήδη υπάρχουσα συλλογή της.

ΠηγήSavoirville.gr

 

 

 

Home