Thumbnail

Σήμερα είναι η παγκόσμια μέρα άσθματος Σήμερα είναι η παγκόσμια μέρα άσθματος

Σκοπός της είναι η ενημέρωση! - Πώς συνδέεται με τη μόλυνση του περιβάλλοντος
Η 7η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα άσθματος από το 1998. Σκοπός της είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ασθένεια.

Πρόκειται για μία χρόνια πάθηση του αναπνευστικού συστήματος.

Η συγκεκριμένη ασθένεια προκαλεί δύσπνοια, λόγω παροδικής στένωσης των βρόγχων, ενώ ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Διάβασε επίσης:

Κι όμως υπάρχει - Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα κατά της δίαιτας

Σήμερα γιορτάζουν οι bloggers!

Παρ' όλα αυτά, οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή και να είναι όσο δραστήριοι είναι κι οι υπόλοιποι άνθρωποι.

Το άσθμα συνδέεται άμεσα με την περιβαλλοντική ρύπανση. Η τακτική εισπνοή διοξειδίου του αζώτου, αλλά κι άλλων ρύπων από τις εξατμίσεις των οχημάτων, είναι υπεύθυνη σύμφωνα με φετινή έρευνα, για την ανάπτυξη άσθματος σε εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Το πρόβλημα εντείνεται στις μεγαλουπόλεις, κυρίως της Κίνας, της Ινδίας και των ΗΠΑ.

Διάβασε ακόμα: Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα social media

Ο ασθενής που υποφέρει από άσθμα απαγορεύεται να είναι καπνιστής, ενώ επιβάλλεται να ασκείται, με το καλύτερο σπορ γι' αυτόν να είναι το κολύμπι.

Αξίζει να σημειωθεί, ως ένα καλό παράδειγμα, η Αθανασία Τσουμελέκα, η οποία κέρδισε χρυσό μετάλλιο στο βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ενώ ταλαιπωρείται από άσθμα.

Πηγή

Home