Ανεκπλήρωτος έρωτας: Πώς να βγεις από αυτή την αδιέξοδη κατάσταση

Είναι πολλές οι σκέψεις που δε σε αφήνουν να κοιμηθείς τα βράδια. Είναι πολλά τα ερωτήματα που σε βασανίζουν. Γιατί; Τι έκανα λάθος; Μήπως υπάρχει άλλο πρόσωπο στη μέση; Μήπως ήμουν πολύ καλή; Μήπως ήμουν πολύ εύκολη; Ή μήπως ήμουν πολύ σκληρή; Μετά από πολλά δάκρυα,το αποφάσισες: ΦΤΑΝΕΙ!  Έλα όμως που δε φτάνει! Γιατί αυτή η ρημάδα η ελπίδα, πεθαίνει πάντα τελευταία. Μέσα στο βράδυ θα έρθει εκείνο το μήνυμα που θα σε ξεσηκώσει. Θα πας και όταν με το καλό γυρίσεις (διότι ξέρουμε και οι δύο ότι σπάνια κοιμάσαι στο σπίτι του) θα γεμίσεις με αποτσίγαρα το τασάκι. Και αν είσαι τυχερή και δεν έχεις αυτή την κακή συνήθεια, θα γεμίσεις το μαξιλάρι με δάκρυα. Πάλι. Μήπως, όμως, πρέπει να πεις φτάνει και να το εννοείς πραγματικά αυτή τη φορά; 

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Τι είναι έρωτας τελικά; 
Έρωτα αποκαλούμε την ισχυρή επιθυμία και έλξη. Την αμοιβαία όμως. Όχι αυτή που φαντάζεσαι στο μυαλό σου. Τα σημάδια ενός ερωτευμένου είναι εμφανέστατα!
Ναι, ξέρω τι θα πεις 

1. Μα, μου στέλνει μήνυμα και μου ζητάει να συναντηθούμε. Αυτό αγαπητή μου ονομάζεται "ψάχνω για καβάντζα. Άσε τον εγωισμό σου στην άκρη και αναγνώρισέ το, για το καλό σου. 

2. Όταν "χάνομαι", με ψάχνει αμέσως. Αυτό όμως το κάνει γιατί χάνει την καβάντζα του. Ξέρεις εσύ κάποιον που να του αρέσει να χάνει εκείνο που έχει ως δεδομένο; 

3. Είναι σε σχέση και είναι μπερδεμένος. Αυτό ονομάζεται ανασφάλεια κι εσύ απλώς την καλύπτεις.

Διάβασε ακόμη: Δεν έγινα κακό παιδί...μεγάλωσα απότομα: Οι σκέψεις ενός εφήβου

Πάμε τώρα στα πραγματικά σημάδια 
 

1 .Καθημερινή επικοινωνία. Ναι, θα πρέπει να έχει ανάγκη να σε ακούσει. Να δει τι κάνεις, αν είσαι καλά, αν τον σκέφτεσαι.

2. Τα περισσότερα βράδια σού τηλεφωνεί. Γιατί αν είναι ερωτευμένος, θα θέλει να τσεκάρει αν είσαι μόνη σου τα βράδια ή όχι.

3. Εμφανέστατη ζήλια και διεκδίκηση. Αν υπαινιχθείς ότι βρήκες κάποιον άλλον, πρέπει να ξέρεις ότι κανένας ερωτευμένος άνδρας δε μπορεί να διαχειριστεί συναισθηματικά το ενδεχόμενο να χάσει τη γυναίκα που ονειρεύεται τα βράδια.

4. Συχνές συναντήσεις, σχεδόν καθημερινές. Ναι, λογικά θα έχει ανάγκη να σε βλέπει, έστω και για μισή ώρα μετά τη δουλειά. Διότι ο έρωτας είναι η προτεραιότητά του. 

Εάν λοιπόν τα πιο πάνω σημάδια σού είναι άγνωστα, καλύτερα να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια για το δικό σου καλό.

Οι άντρες είναι πιο ξεκάθαροι σε ό,τι αφορά τα συναισθήματά τους. Αν παρά τα σημάδια αδιαφορίας, επιμένεις να κάνεις αισθητή την παρουσία σου στη ζωή του, τότε λυπάμαι που θα στο πω, αλλά ο μόνος λόγος που είσαι ακόμη σε αυτήν είναι επειδή εξυπηρετείς κάποιον άλλον ρόλο, όπως αυτόν της καβάντζας, της καλής κοπέλας που θα ακούσει τον πόνο του και θα του δώσει μια συμβουλή, ή στη χειρότερη περίπτωση της κολιτσίδας, που παρ΄όλα αυτά του ανεβάζει την αυτοπεποίθηση. 

Ακόμη και αν τρέφει προς το πρόσωπό σου, σεβασμό, ερωτευμένος μαζί σου, σίγουρα δεν είναι. Ίσως να σε αγαπά ως άνθρωπο, αλλά μέχρι εκεί. Αντί λοιπόν να κάνεις όνειρα θερινής νυχτός, αποφεύγοντας την αλήθεια, καλύτερα να κάνεις αλλαγή πλεύσης.

Σύμφωνα με τον Πλάτων: "Η μεγαλύτερη ευτυχία που δίνεται από τους θεούς, είναι αυτή η μανία, ο έρωτας". Γι΄αυτό, πήγαινε να τον βιώσεις μέχρι τον κόκκαλο με κάποιον που τρέφει τα ίδια συναισθήματα και άσε τις μισοτελειωμένες καταστάσεις στο παρελθόν. 

Αξίζεις κάτι καλύτερο από το να βιώνεις μια κατάσταση, που μόνο ανασφάλεια σού προσφέρει. 

Διάβασε: Πότε κινδυνεύει να χαλάσει μια γυναικεία φιλία

 

Γεωργία Σοφοκλέους

Σύμβουλος ψυχικής υγείας
Accretided practinioner life coach εφήβων και ενηλίκων
Στοιχεία επικοινωνίας: 96279226 και geodemetriou@yahoo.com

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ