Thumbnail

Taxidi Journey Stories: Χειροποίητες δημιουργίες για τις αποδράσεις σου Taxidi Journey Stories: Χειροποίητες δημιουργίες για τις αποδράσεις σου

Η Τζένη Σολωμονίδου και η Σωτηρία Κωνσταντίνου δημιούργησαν το δικό τους brand
Η Τζένη και η Σωτηρία γνωρίστηκαν πριν πολλά χρόνια, όταν ξεκίνησαν να δουλεύουν μαζί στην Ελληνική Τράπεζα. Εκεί, με την πάροδο του χρόνου, έκτισαν μια πολύ όμορφη σχέση και μια δυνατή φιλία. Όταν πήραν την κοινή απόφαση για πρόωρη αφυπηρέτηση, δημιούργησαν το δικό τους brand με χειροποίητες εποχικές δημιουργίες, το οποίο ονόμασαν Taxidi Journey Stories.

Εσείς οι δυο γνωριστήκατε στην προηγούμενή σας δουλειά ή γνωριζόσασταν από πιο πριν;  

Τζένη: Γνωριστήκαμε μέσα από τη δουλειά. Δουλέψαμε μαζί για 20 χρόνια και κτίσαμε μια πολύ δυνατή σχέση, που δοκιμάστηκε, άντεξε και δυνάμωσε μέσα από τις προκλήσεις της καθημερινότητας στο γραφείο. 

Πώς παίρνει κάποιος την απόφαση μετά από 27 ολόκληρα χρόνια να αφήσει τη δουλειά του και να πάρει πρόωρη αφυπηρέτηση;

Σωτηρία: Μια τέτοια απόφαση είναι πάντα δύσκολη, ειδικά όταν αγαπάς τη δουλειά που κάνεις. Μεγαλώναμε για χρόνια σ' έναν χώρο, στον οποίο δεθήκαμε με τους ανθρώπους που δουλεύαμε μαζί και τους αγαπήσαμε.

Τζένη: Παρ' όλα αυτά, κάποια στιγμή πρέπει να τολμάς και να προχωράς. Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή που είπαμε: «Ή τώρα ή ποτέ!». Νιώσαμε ότι μας δινόταν μια ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.

js14

Άρα, φεύγοντας από την Ελληνική Τράπεζα, είχατε ήδη στο μυαλό σας την ιδέα για το Taxidi Journey Stories;

Σωτηρία: Όταν βγήκε το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης από την Ελληνική Τράπεζα σκεφτόμασταν ότι αν τελικά παίρναμε την απόφαση για αποχώρηση, θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι μαζί και μάλιστα προσανατολιζόμασταν περισσότερο στη διοργάνωση εκδηλώσεων, κάτι που ξέρουμε να κάνουμε πολύ καλά. Όταν πια αποχωρήσαμε, αρχίσαμε να ασχολούμαστε με τη διοργάνωση εταιρικών και ιδιωτικών δράσεων, ενώ στην πορεία οδηγηθήκαμε στο να κάνουμε τις δικές μας δημιουργίες. Κάπως έτσι, γεννήθηκε κι η ιδέα για το Taxidi Journey Stories.

js01

Διάβασε ακόμα: Ανδρέας Χατζηπιερής: Ένας ταλαντούχος γραφίστας που δημιούργησε το δικό του brand

Να υποθέσω πως αυτή η δημιουργικότητα δε σας βγήκε ξαφνικά και ότι ανέκαθεν φτιάχνατε δικές σας δημιουργίες; 

Τζένη: Πάντα κάναμε δικές μας δημιουργίες, φτιάχνοντας από παιδικά βραχιόλια μέχρι έξυπνα εκπαιδευτικά παιχνίδια. Μας άρεσε, γενικά, να δημιουργούμε. Το καλοκαίρι είναι η εποχή που λατρεύουμε και οι δύο, και πάντα θέλαμε να έχουμε όμορφες πετσέτες για τη θάλασσα, αλλά και όλα τα αξεσουάρ που χρειάζεται κάποιος στις διακοπές. Το όνομα Taxidi Journey Stories είναι στην ουσία το δικό μας ταξίδι, η δική μας πορεία, το δικό μας μονοπάτι σε κάτι δημιουργικό και εντελώς διαφορετικό σε σχέση με αυτό που κάναμε.

Σωτηρία: Μπορεί οι κατασκευές μας να επικεντρώνονται σε καλοκαιρινές ή εποχικές δημιουργίες, αλλά υλοποιούμε και παραγγελίες για εξειδικευμένα εταιρικά δώρα, ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη. Βρίσκουμε την ιδέα μέσα από έρευνα, παρουσιάζουμε διάφορες επιλογές και δημιουργούμε ξεχωριστά δώρα, βασισμένα στο κάθε project που μας ανατίθεται.

Η απήχηση που έχει μέχρι τώρα ξεπέρασε τις προσδοκίες σας ή δεν το «τρέξατε» τόσο, όσο θα έπρεπε; 

Τζένη: Ξεκινήσαμε χαλαρά και προσεκτικά, γιατί ξέρουμε ότι για να στηθεί σωστά και να υλοποιηθεί κάτι, χρειάζεται χρόνος. Θέλαμε τον χρόνο μας για να πειραματιστούμε, να δημιουργήσουμε και να δούμε τι ακριβώς χρειάζεται η χειροποίητη δημιουργία, ή ακόμα ποιους συνεργάτες θα επιλέξουμε από το εξωτερικό για άλλες επιλογές.

Σωτηρία: Είχαμε αποφασίσει ότι τον πρώτο χρόνο θα δημιουργούμε, θα χαλάμε και θα φτιάχνουμε μέχρι να το βρούμε. Για πρώτη φορά, μετά από πάνω από 27 χρόνια, δεν έχουμε τον χρόνο να μας κυνηγά. Τώρα που καταλήξαμε στο τι θέλουμε να κάνουμε και πού να επικεντρωθούμε, σηκώσαμε τα μανίκια ψηλά και βαδίζουμε με σταθερά βήματα.

js02

Πώς νιώσατε όταν πουλήσατε την πρώτη σας δημιουργία; 

Τζένη: Αισθανθήκαμε μεγάλη ικανοποίηση. Μοιάζαμε, μάλλον, με παιδιά που έρχεται η δασκάλα και τους λέει ότι το σχέδιο τους είναι υπέροχο και το αναρτά στην πινακίδα για να το δουν όλοι.

Πώς είναι πλέον μια τυπική σας μέρα; Υποθέτω πολύ πιο δημιουργική και με λιγότερο άγχος; 

Σωτηρία: Μια τυπική μέρα μπορεί να ξεκινήσει με ένα μάθημα κεραμικής ή χειροτεχνίας και να συνεχιστεί με μια βόλτα στο πάρκο για φωτογράφιση των δημιουργιών μας, αλλά και σχεδιασμό των επόμενων. Το γραφείο μας μπορεί να είναι η φύση, ο κήπος, η βεράντα, η παραλία με το απέραντο γαλάζιο, το καθιστικό του σπιτιού με δύο ζεστούς καφέδες.

Τζένη: Δεν υπάρχει το πρέπει, τα καλούπια, το ωράριο. Θα πάρουμε τα «σύνεργά» μας και θα πάμε στο πάρκο να σχεδιάσουμε, ή θα πάρουμε τον υπολογιστή να γράψουμε τα διαδικαστικά της δουλειάς. Μπορεί ακόμα να ανταλλάξουμε μηνύματα στη μία τα ξημερώματα, διότι απλώς μας ήρθε μια νέα ιδέα. 

js03

Θα λέγατε πως η μια συμπληρώνει την άλλη; 

Σωτηρία: Ναι, σίγουρα συμπληρώνει η μία την άλλη. Μέσα από τα χρόνια μάθαμε ποια είναι τα  δυνατά σημεία της καθεμίας, ώστε να τα αξιοποιούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα πολλά χρόνια συνεργασίας, μας βοήθησαν στο να μπορούμε να συνεργαζόμαστε άψογα, με ηρεμία, χωρίς να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση. 

Τζένη: Είναι απίστευτο το πώς καταφέραμε να σκεφτόμαστε και να διαχειριζόμαστε τα projects με τον ίδιο τρόπο. Όταν έχεις δουλέψει για πάνω από 20 χρόνια στο μάρκετινγκ και έχεις στην πλάτη σου την υλοποίηση 1500, αν όχι περισσότερων εκδηλώσεων, καθώς και την προβολή εκατοντάδων προϊόντων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τότε μαθαίνεις να βλέπεις τα πράγματα πιο σφαιρικά, πιο μεθοδικά και να βρίσκεις πιο εύκολα λύσεις.

Διάβασε επίσης: O Κύπριος πρωταγωνιστής του μιούζικαλ “On your feet!"

js013

Πώς έχετε στο μυαλό σας να εξελίξετε το Taxidi Journey Stories; 

Σωτηρία: Οραματιζόμαστε να μεγαλώσουμε και να ανανεώνουμε διαρκώς τη συλλογή μας με χειροποίητες καλοκαιρινές ή άλλες εποχικές δημιουργίες, οι οποίες θα έχουν ταυτότητα και συνοχή. Θέλουμε το Taxidi Journey Stories να γίνει μία σοβαρή επιλογή προτίμησης απ' αυτούς που επιθυμούν να αγοράσουν αντικείμενα τα οποία θα είναι ξεχωριστά, ποιοτικά και γουστόζικα, για τους ίδιους ή για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Τζένη: Παράλληλα, θα θέλαμε να αποτελούμε μια ισχυρή επιλογή, από τον σχεδιασμό μέχρι την υλοποίηση, γι' αυτούς που χρειάζονται εταιρικά δώρα. 

Θα θέλατε κάποια στιγμή να αποκτήσετε τον δικό σας χώρο, ώστε να έχετε μια πιο άμεση επαφή με το κοινό; 

Σωτηρία: Στο παρόν στάδιο δε θα προχωρήσουμε σε δημιουργία δικού μας χώρου, εφόσον το κοινό μάς βρίσκει από τα social media και μπορεί να κάνει εύκολα διαδικτυακές αγορές. Μπορεί κανείς να μας βρει στο facebook και στο instagram. Ωστόσο, το Taxidi Journey Stories δεν είναι απρόσωπο, εφόσον διοργανώνουμε κατά καιρούς pop up events, όπου έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε με τον κόσμο, ενώ παράλληλα μπορεί να δει τις δημιουργίες μας από κοντά. 

jjja

Υπάρχουν φορές που λέτε στον εαυτό σας ότι αυτό έπρεπε να κάνατε πάντα ή πιστεύετε πως αν δεν προηγούνταν τα 27 χρόνια στην Ελληνική, δε θα φτάνατε εδώ που είστε σήμερα;

Τζένη: Χαιρόμαστε που δουλέψαμε στην Ελληνική Τράπεζα, μέσα από την οποία πήραμε πολλά. Ήταν για 27 χρόνια η άλλη μας οικογένεια, ένα κομμάτι του εαυτού μας που θα κουβαλάμε πάντα μαζί μας με αγάπη. Δεν είμαστε σίγουρες ότι αν δεν ήμασταν στην Τράπεζα θα κάναμε πάντα αυτό που κάνουμε σήμερα. Σκέψου ότι δε θα γνωριζόμασταν καν. Η δουλειά μας, η εμπειρία και τεχνογνωσία μας, οι διαπροσωπικές μας σχέσεις, οι συνεργασίες που αναπτύξαμε, μάς βοήθησαν ώστε να δημιουργήσουμε το Taxidi Journey Stories με σιγουριά, μεθοδικότητα και αγάπη.

Σωτηρία: Δε μετανιώνουμε ποτέ γι' αυτό που κάνουμε, ζούμε το τώρα και προχωράμε με θετική σκέψη και πολλή όρεξη για τo αύριο! 

 

taxidi

Δες ακόμα: Συνέντευξη: Λουκάς Φουρλάς: «Έχω τον στόχο μου και θα τον κυνηγήσω μέχρι τέλους, με αξιοπρέπεια, ήθος κι εντιμότητα»

Φωτογραφίες: Μάριος Ιωσηφίδης 

Home