Thumbnail

Πώς επιδρούν τα αναψυκτικά στον οργανισμό μας Πώς επιδρούν τα αναψυκτικά στον οργανισμό μας

Καλό θα είναι να τα περιορίσεις
Τα αναψυκτικά είναι ροφήματα τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, ενώ πίνοντας ένα κουτάκι, είναι σαν να παίρνεις ποσότητα αντίστοιχη με 8-10 κουταλάκια του γλυκού.

Η υπερβολική κατανάλωση αναψυκτικών, μπορεί να δράσει αρνητικά στον οργανισμό σου, επηρεάζοντας διάφορα μέρη του σώματός σου.

Πώς επηρεάζει τον εγκέφαλο:

Σύμφωνα με μελέτες, η υπερβολική ζάχαρη μπορεί να επηρεάσει τη μνήμη, καθώς μειώνει την παραγωγή της χημικής ουσίας BDNF. Έτσι, καταλήγουμε να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες όσον αφορά τη γνωστική μάθηση και τη δημιουργία νέας μνήμης.

Πώς επηρεάζει την καρδιά:

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Harvard, η καθημερινή κατανάλωση αναψυκτικών αυξάνει τον κίνδυνο για μία χρόνια καρδιακή νόσο, καθώς και τις πιθανότητες για μία καρδιακή προσβολή.

Διάβασε επίσης:

Γιατί να βάλεις τα λεμόνια στην κατάψυξη

Σου έχει τύχει να ανακαλύψεις μώλωπες στο σώμα σου και να μην ξέρεις από πού προήλθαν;

Πώς επηρεάζει τους πνεύμονες:

Οι ερευνητές λένε πως η συχνή κατανάλωση αναψυκτικών αυξάνει τις πιθανότητες για άσθμα ή ΧΑΠ, καθώς και τον κίνδυνο για πνευμονικές επιπλοκές. 

Πώς επηρεάζει τα δόντια:

Η ζάχαρη που εμπεριέχεται στα αναψυκτικά αντιδρά με βακτήρια στο στόμα, δημιουργώντας ένα οξύ, το οποία σιγά-σιγά προκαλεί βακτηριακή πλάκα και τερηδόνα. Επιπλέον, λόγω της μείωσης της οξύτητας του σάλιου από τα αναψυκτικά, πολλαπλασιάζονται τα βακτήρια και η οδοντική διάβρωση.

Διάβασε ακόμα:

Τι πρέπει να κάνεις αν έχεις αλλεργία στα μάτια

Πηγή

Home