Thumbnail

Αυγά με ψωμί και παρμεζάνα Αυγά με ψωμί και παρμεζάνα

Το έχουμε ξαναπεί. Η καλή μέρα, απ' το πρωϊνό φαίνεται
Οι παλιοί έλεγαν πως το πρωί πρέπει να τρως σαν βασιλιάς ή σαν βασίλισσα, ό,τι προτιμάς. Αντιλαμβάνομαι ότι το πρωί μετά βίας προλαμβαίνεις να πιεις ένα καφέ στο σπίτι, προτού ριχθείς στη «μάχη» της καθημερινότητας, αλλά φρόντισε τα πρωϊνά που είσαι πιο χαλαρή να περιποιηθείς τον εαυτό σου και τον αγαπημένο σου ή τα παιδιά σου. Πώς; Φτιάχνοντας τοστ με αυγά και παρμεζάνα.

Υλικά (για 6 μερίδες) 

  • 1/3 της κούπας μαγιονέζα
  • 1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 6 φέτες ψωμί του τόστ
  • 6 μεγάλα αυγά
  • αλάτι και πιπέρι
  • hot sauce

Εκτέλεση

  • Ανακάτεψε μαζί σε ένα μπολ τη μαγιονέζα με το τυρί.
  • Κόψε με ένα ποτήρι την ψίχα απο το κέντρο της κάθε φέτας.
  • Άπλωσε το μείγμα της μαγιονέζας σε κάθε φέτα. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ψήσε το ψωμί μέχρι να ροδίσει, ένα με δύο λεπτά.
  • Σπάσε το αυγό στην τρύπα της κάθε φέτας και αλατοπιπέρωσε. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και σκέπασε για 3-4 λεπτά το σκεύος.
  • Σέρβιρε περιχύνοντας με λίγη hot sauce.

Πηγή 

Home