Έχεις δοκιμάσει ποτέ κανελάδα;

Η συνταγή είναι για 6-8 μερίδες.

Yλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή:

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 5 ξύλα κανέλας
  • 15 περίπου κεφαλάκια γαρύφαλλο

Διάβασε επίσης:

Μάθε πώς θα φτιάξεις σπιτική ροζ λεμονάδα

Πώς να φτιάξεις Skinny Mοjito

Πώς θα εκτελέσεις τη συνταγή:

  • Bάλε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράσε σε σιγανή φωτιά περίπου για μια ώρα.

  • Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάλε περίπου μια κουταλιά της σούπας χρώμα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο), για να πάρει πιο έντονο χρώμα.

  • Αφού κρυώσει, αποθήκευσε την κανελάδα σε γυάλινο μπουκάλι εντός ή εκτός ψυγείου.

Για το σερβίρισμα:

  • Aραίωσέ την με λίγο νερό (1 μέρος σιρόπι, 4 μέρη νερό).  Εναλλακτικά χρησιμοποίησε ανθρακούχο νερό.

  • Πρόσθεσε πάγο για να την κάνεις πιο δροσερή.

Διάβασε ακόμα: Πώς να φτιάξεις λικέρ με δυόσμο και μέντα

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ