Η συνταγή είναι για 6-8 μερίδες.
Yλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή:
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 ½ λίτρο νερό
- 5 ξύλα κανέλας
- 15 περίπου κεφαλάκια γαρύφαλλο
Διάβασε επίσης:
Μάθε πώς θα φτιάξεις σπιτική ροζ λεμονάδα
Πώς θα εκτελέσεις τη συνταγή:
- Bάλε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράσε σε σιγανή φωτιά περίπου για μια ώρα.
- Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάλε περίπου μια κουταλιά της σούπας χρώμα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο), για να πάρει πιο έντονο χρώμα.
- Αφού κρυώσει, αποθήκευσε την κανελάδα σε γυάλινο μπουκάλι εντός ή εκτός ψυγείου.
Για το σερβίρισμα:
- Aραίωσέ την με λίγο νερό (1 μέρος σιρόπι, 4 μέρη νερό). Εναλλακτικά χρησιμοποίησε ανθρακούχο νερό.
- Πρόσθεσε πάγο για να την κάνεις πιο δροσερή.
Διάβασε ακόμα: Πώς να φτιάξεις λικέρ με δυόσμο και μέντα