Yλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή:
- 2 κ.σ. κανέλα, τριμμένη
- 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- ½ κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
- 4 μήλα
Διάβασε επίσης:
Πώς να φτιάξεις pancakes με στέβια
Πώς να φτιάξεις γιαούρτι καραμελέ
Πώς θα εκτελέσεις τη συνταγή:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 110° C στον αέρα.
- Βάλε λαδόκολλες σε 3 ίσια ταψιά και άφησε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ρίξε την κανέλα, το τζίντζερ και το γαρίφαλο.
- Ανακάτεψε με τη βοήθεια ενός κουταλιού και άφησε στην άκρη.
- Με τη βοήθεια του μαντολίνου ή ενός πολύ κοφτερού μαχαιριού κόψε τα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες. Αφαίρεσε πιθανόν κουκούτσια.
- Άπλωσε τις φέτες στα ταψιά βάζοντας τη μία φέτα κολλητά δίπλα στην άλλη. Φρόντισε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους.
- Πασπάλισε με το μείγμα των μπαχαρικών πάνω από τις φέτες.
- Ψήσε στον φούρνο για 2 ώρες.
- Μόλις είναι έτοιμα, άφησε να κρυώσουν καλά και μετάφερε σε ένα βαζάκι που κλείνεται αεροστεγώς.
Tip: Σε περίπτωση που τα τσιπς μαλακώσουν, τα βάζεις πάλι στον φούρνο για άλλη μισή ώρα.
Διάβασε ακόμα: Πώς να φτιάξεις σφηνάκια από μπισκότο