Υλικά
- 500 γραμμάρια μακαρόνια
- 300 γραμμάρια σολομό
- 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- βασιλικό (ψιλοκομμένο)
- αλάτι - πιπέρι
Διάβασε επίσης:
Πώς να φτιάξεις pancakes με στέβια
Πώς να φτιάξεις γιαούρτι καραμελέ
Εκτέλεση
- Βράζεις τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Λίγα λεπτά πριν γίνουν τα μακαρόνια, ρίχνεις το σολομό στην κατσαρόλα για να πάρει μια βράση.
- Όταν σουρώνεις τα μακαρόνια, κρατάς 500ml από το ζουμί τους, για να το χρησιμοποιήσεις στη σάλτσα.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Σοτάρεις για 5 λεπτά.
- Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και το ζουμί που έχεις κρατήσει. Μαγειρεύεις για 2 λεπτά, βάζεις το βασιλικό και αλατοπιπερώνεις.
- Ακολούθως, προσθέτεις τα μακαρόνια με το σολομό και ανακατεύεις για 5 λεπτά. Σβήνεις τη φωτιά και σερβίρεις.
Διάβασε ακόμα: Πώς να φτιάξεις σφηνάκια από μπισκότο