Thumbnail

Πώς θα επιβιώσεις από την έκλειψη αυτού του μήνα, που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της Πώς θα επιβιώσεις από την έκλειψη αυτού του μήνα, που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της

Yπάρχει λόγος που όλα σου πάνε στραβά. Μην απελπίζεσαι. Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε
Ένα κρίσιμο αστρολογικό γεγονός και όλα αλλάζουν. Σαν χάρτινος πύργος. Η ολική έκλειψη που σημειώθηκε στον Καρκίνο στις 2 Ιουλίου και αυτή που αναμένεται στις 16 του μήνα στη Σελήνη, μας φέρνουν αντιμέτωπους με θέματα κληρονομιάς και σε επαφή με τις ρίζες μας.

Οι εκλείψεις-συμβαίνουν όταν ενεργοποιούνται οι βόρειοι και νότιοι κόμβοι- δηλώνουν μεγάλες αλλαγές, μετατοπίσεις, αποκαλύψεις και νέα αρχή. Στην αστρολογία οι βόρειοι και νότιοι κόμβοι σχετίζονται με το πεπρωμένο, έτσι οι εκλείψεις είναι μια κρίσιμη καμπή για όλους.   

Οι εκλείψεις έρχονται σε ζευγάρια κάθε έξι μήνες και καθεμία είναι περιπλόκη. Φέρνουν μαζί τους εντάσεις και κούραση. Δεν παύουν, όμως, να είναι μοναδικές με το δικό τους τρόπο. 

Παράλληλα, ενδέχεται να είναι οι πιο εξαντλητικές περίοδοι του χρόνου. Γι΄αυτό, όσο πιεσμένη και αν είσαι, πάρε τον χρόνο σου να ξεκουραστείς, να διαλογιστείς και κυρίως, κάνε υπομονή

Συνήθως, αυτό το διάστημα σημαντικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως και συνάμα μπορεί να κατανοήσεις κάποια πράγματα καλύτερα για τον ίδιο σου τον εαυτό. Η εξουσία επίσης αλλάζει χέρια και ενδέχεται κάποιος που θαύμαζες, να κατέβει από το βάθρο της εκτίμησης που τον είχες τοποθετήσει.

Αυτή, δεν είναι περίοδος για να περνάνε όλα από τα χέρια σου και να είσαι εριστική.  Μην προσκολλάσαι στο παρελθόν και γίνε πιο ευέλικτη. Αν καταφέρεις να διαχειριστείς τις απρόσμενες αλλαγές που θα παρουσιαστούν τώρα, θα σε βοηθήσει στο μέλλον. Οπότε, όση κούραση και αν σου επιφυλάσσει αυτό το διάστημα, είναι μια ευκαιρία να αναπτύξεις προσωπικές δεξιότητες. 

ekleipsis

Διάβασε επίσης:

Αυτά είναι τα ζώδια που δε συγκρατούν τη γλώσσα τους όταν μεθούν 

Αυτά τα τρία ζώδια δεν ονειρεύονται να παντρευτούν

Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις σε σχέση με τους βόρειους και νότιους κόμβους είναι ότι βρίσκονται πάντα απέναντι ο ένας από τον άλλο. Χρειάζονται περίπου 19 χρόνια για να περάσουν και τα 12 σημάδια του ζωδιακού κύκλου. Σε κάθε πλήρες κύκλο (που ονομάζεται επιστροφή κόμβου) και στον μισό κύκλο, όταν οι κόμβοι αναποδογυρίζονται (μια κομβική αντίθεση ή αντιστροφή), παρόμοια θέματα επανέρχονται στο προσκήνιο, κάθε φορά από νέα οπτική. Κι εμείς, είμαστε πιο σοφοί και συνετοί. 

Εσύ δεν έχεις παρά να αναλογιστείς εάν όντως είσαι στο σωστό δρόμο. Να θυμάσαι πως ο βόρειος κόμβος φέρνει νέες ευκαιρίες και ο νότιος τις απελευθερώνει. Οι βόρειοι και νότιοι κόμβοι αναφέρονται επίσης σαν το κεφάλι και την ουρά του δράκου, που προέρχεται από τη Βεδική αστρολογία. Ο βόρειος κόμβος είναι το κεφάλι του δράκου και ο νότιος η ουρά του. Στην κομβική επιστροφή, λοιπόν, βρισκόμαστε 19 χρόνια σοφότεροι, αντιμετωπίζουμε νέες ευκαιρίες και παράλληλα αντιμετώπιζουμε τα πράγματα από μια καινούργια οπτική. 

Κατά τη διάρκεια των εκλείψεων του Ιουλίου που ασχολούνται με τον Καρκίνο και τον Αιγόκερω (που είναι βασικά οι γονείς του ζωδιακού κύκλου), να θυμάσαι πως το χρονοδιάγραμμά σου δεν ανήκει σε κανέναν, παρά μόνο σε σένα. Οι ευθύνες, οι υποχρεώσεις, θέματα κληρονομιάς, οικογενειακές προσδοκίες, είναι ζητήματα που όλοι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον μήνα. 

Ο Καρκίνος συνδέεται με τη μητρότητα, τη γέννηση, τη γονιμότητα και τη δημιουργικότητα. Ο Αιγόκερως, από την άλλη, είναι σαν τον πατέρα του ζωδιακού κύκλου. Είναι επίσης πολύ δημιουργικός. Και οι δυο είναι απαραίτητοι για την ισορροπία, την αντοχή και για να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. 

Το νέο φεγγάρι στον Καρκίνο στις 2 Ιουλίου μάς καλεί να δημιουργήσουμε ένα νέο σπίτι. Όχι μόνο κυριολεκτικά, αλλά και μεταφορικά, καθώς το σπίτι είναι το ίδιο μας το σώμα. Άρα, οφείλουμε να το φροντίσουμε. 

Η πανσέληνος στον Αιγόκερω μάς καλεί να αφήσουμε πίσω μας όσα δεν μας εξυπηρετούν πλέον. Ασχέτως εάν έχεις εργαστεί σκληρά για να δημιουργήσεις κάτι ξεχωριστό, είναι καιρός να προχωρήσεις σε νέες ιδέες και αλλαγές. Έχει σημασία να αναρρωτηθείς: Τι θες να είσαι στο μέλλον και να ενεργήσεις ανάλογα. 

Διάβασε ακόμη

Δε θέλεις να βρεθείς κοντά σ' αυτά τα ζώδια όταν ξεσπούν

Μην πεις ποτέ ψέμα σ' αυτά τα ζώδια

Αυτά είναι τα ζώδια που θα σου πουν πάντα την αλήθεια

Τα συναισθήματά είναι δύσκολο να τα αντιμετωπίσεις, αλλά εάν τα καταπιέσεις, ενδέχεται να εκδηλώσεις σωματικές ασθένειες ή άλλα προβλήματα υγείας. Γι' αυτό, μη φοβάσαι τα συναισθήματά σου. Μην τα αφήσεις, όμως, να σε παρασύρουν, καθώς αυτή είναι μια περίοδος περισυλλογής, που χρειάζεται να μελετάς καλά κάθε σου κίνηση. 

Κατά τη διάρκεια της έκλειψης στον Αιγόκερω στις 16 Ιουλίου, ο Ερμής θα είναι επίσης οπισθοδρομικός στον Λέοντα και τον Καρκίνο, οπότε πρόσεξε τυχόν καθυστερήσεις και κακές επικοινωνίες. Απόφυγε επίσης να κάνεις μεγάλες αγορές ή να υπογράψεις κάποιο συμβόλαιο. 

Ο Καρκίνος θέτει συνεχώς το ερώτημα πού βρισκόμαστε και ο Αιγόκερως τι κτίζουμε. Ναι, έχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις το μέλλον σου, αλλά χρειάζεται σύνεση και προσεκτικά βήματα. Αυτό μην το ξεχνάς! 

Πηγή 

Home