Μήπως πάσχεις από γενικευμένη αγχώδης διαταραχή;

Αυτό σημαίνει πως το άγχος σε επηρεάζει έντονα για μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλιστα ξεπερνά το πλαίσιο της λογικής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κάνεις απαισιόδοξες σκέψεις, με καταστροφικά αποτελέσματα για τη ζωή σου. 

Αντιμετωπίζεις τα πάντα -τα πάντα όμως- αρνητικά. Είσαι πεπεισμένη πως όλα θα πάνε στραβά. Ακόμη και έτσι να μην ήταν, η τόση αρνητικότητα σε οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αυτό το σημείο. 

Διάβασε: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το άγχος

Τα συμπτώματα ποικίλλουν ανάλογα με τα αίτια και τα στάδια της συναισθηματικής ανάπτυξης του κάθε ατόμου. Σε περίπτωση που έχεις μια συνεχή ανησυχία για ασήμαντους λόγους, μερικές φορές ακόμη και χωρίς προφανή λόγο, αναλύεις το καθετί υπερβολικά, έχεις την αίσθηση πως απειλείσαι διαρκώς -κάτι που υπάρχει μόνο στο μυαλό σου- δεν έχεις αυτοπεποίθηση, δεν μπορείς με τίποτα να αποβάλλεις τις αρνητικές σκέψεις, δεν μπορείς να χαλαρώσεις, αλλά ούτε να συγκεντρωθείς στο οτιδήποτε, όχι απλώς πρέπει να ανησυχήσεις, αλλά και να αποταθείς σε έναν ειδικό

Το άγχος σου κάνει κακό

Παράλληλα, με τη βοήθεια των δικών σου, θα πρέπει να αναπτύξεις ένα ευχάριστο περιβάλλον, να ανοιχτείς στους οικείους σου και γενικότερα να αναπτύξεις κοινωνικούς δεσμούς. Όλα αυτά και με τη βοήθεια ενός ειδικού, θα μπορέσεις να την ξεπεράσεις σταδιακά. 

Τροφές που μειώνουν το άγχος

 

Πηγή 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ