Thumbnail

Εσύ ξέρεις τι σωματότυπο έχεις; Εσύ ξέρεις τι σωματότυπο έχεις;

Αν ναι, ξέρεις τι κινδύνους ενδεχομένως επιφυλάσσει για την υγεία σου;
Κάθε γυναίκα έχει τη χάρη της και τον σωματότυπό της. Ανάλογα, ο σωματότυπός μας μάς δίνει σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση της υγεία μας.

Σωματότυπος «μήλο»

Αυτό σημαίνει πως έχεις την τάση να παίρνεις τα περισσότερα κιλά στην κοιλιά. Το συσσωρευμένο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς σχετίζεται με καρδιοπάθεια, διαβήτη και καρκίνο. Καλό λοιπόν είναι να αποφεύγεις τους υδατάνθρακες και να προτιμάς τρόφιμα ολικής άλεσης, ψάρια και όσπρια. Επίσης, ενδέχεται να παρουσιάσεις υψηλή αρτηριακή πίεση και υψηλά επίπεδα χοληστερίνης.

Ο σωματότυπος καθορίζει την επιλογή του νυφικού

Σωματότυπος «αχλάδι»

Εσύ έχεις την τάση να συγκεντρώνεις το περιττό λίπος στους μηρούς, τους γλουτούς και τα οπίσθια. Αυτό τον σωματότυπο έχουν οι περισσότερες μεσογειακές γυναίκες, με στενή μέση και φαρδύτερους γοφούς από την περιοχή του στήθους. Αυτό "μεταφράζεται" σε μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσεις οστεοπόρωση, λόγω του επιπλέον βάρους που έχεις χαμηλά στους γοφούς. Επίσης, έχεις μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσεις καρδιακές παθήσεις ή σακχαρώδη διαβήτη. Συνήθως, όμως, έχεις προβλήματα στις αρθρώσεις και μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσεις κιρσούς. Γι΄αυτό καλύτερα περιόρισε το αλάτι στο φαγητό και τα λιπαρά. Προτίμησε τροφές πλούσες σε ασβέστιο. Η αερόβια άσκηση διάρκειας μισής ώρας κάθε μέρα είναι ιδανική για σένα. 

Ποιο είναι το φόρεμα που κολακεύει κάθε σωματότυπο

Σωματότυπος «κλεψύδρα»

Σε αυτή την περίπτωση, οι γοφοί και το στήθος έχουν τις ίδιες διαστάσεις, με τη μέση να είναι σημαντικά πιο λεπτή και το σώμα να θυμίζει κλεψύδρα. Το περιττό λίπος έχει την τάση να συγκεντρώνεται στο πίσω μέρος των μηρών και το πάνω μέρος των χεριών. Οι επιστήμονες θεωρούν πως  οι γυναίκες με αυτόν τον σωματότυπο είναι πιο γόνιμες και έχουν λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν κατάθλιψη. Ωστόσο, χρειάζεται να περιορίσεις τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τη ζάχαρη και την καφεΐνη, για να παραμείνεις υγιής. Παράλληλα, θα πρέπει να καταναλώνεις υγιή λίπη, όπως είναι το αβοκάντο, ο σολομός, τα καρύδια και το ελαιόλαδο. Φρόντισε να γυμνάζεις την περιοχή των γοφών, δίνοντας έμφαση στην ανόρθωση του στήθους και τη σύσφιξη των γλουτών.

Διάβασε ακόμη: Υποδόριο και σπλαχνικό λίπος

 

Πηγή 

 

Home