Thumbnail

Κλείσε την τηλεόραση αμέσως εάν θέλεις να σε πάρει ο ύπνος Κλείσε την τηλεόραση αμέσως εάν θέλεις να σε πάρει ο ύπνος

Υπάρχει λόγος που πρέπει να "κόψεις" αυτή την κακή συνήθεια
Αν είσαι από αυτές που δηλώνουν με καμάρι πως έχει τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο, μάλλον είναι καιρός να την κλείσεις μια και καλή, αν θες να σε πάρει ο ύπνος. Προτού βιαστείς να πεις πως δεν σε επηρεάζει και ότι κοιμάσαι μια χαρά όσο είναι ανοιχτή, δες γιατί πάλι πρέπει να την κλείσεις πάραυτα.

Αν μέχρι τώρα το να αφήνεις αναμμένη την τηλεόραση ήταν η μέθοδος που χρησιμοποιούσες για να σε πάρει ο ύπνος, έφτασε η ώρα να αναθεωρήσεις. 

Πρώτον, γιατί αυτή η κακή συνήθεια θα σε συνοδεύει για πάντα και θα μάθεις να μην κοιμάσαι χωρίς αυτήν

Διάβασε: O μεσημεριανός ύπνος είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι

Δεύτερον, έρευνες έχουν καταδείξει ότι ο ύπνος με ανοιχτή τηλεόραση δεν είναι κι ο καλύτερος, και μάλιστα συνδέεται με την κακή ποιότητα ύπνου και την παχυσαρκία.

Οι άνθρωποι που έχουν τη συνήθεια να κοιμούνται με ανοιχτά τη φώτα ή την τηλεόραση, είναι πιθανότερο να παχύνουν σύμφωνα με έρευνες. Προτού βιαστείς να πεις πως αυτό είναι ανοησία, είναι καλό να έχεις υπόψη σου ότι το τεχνητό φως στη διάρκεια του ύπνου καταστέλλει την παραγωγή της ορμόνης μελατονίνης και διαταράσσει το βιολογικό ρολόι, με συνέπεια να διαταράσσεται ο μεταβολισμός, με τελική κατάληξη την προσθήκη κιλών.

Διάβασε ακόμη: Αυτή είναι η καλύτερη και πιο σωστή στάση για ύπνο

Το χειρότερο είναι ότι επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου και αυτομάτως την ποιότητα του ύπνου.  Η ανοιχτή τηλεόραση απορυθμίζει τον κιρκαδικό ρυθμό, με αποτέλεσμα να σε αποτρέπει από το να μπεις σε βαθύτερα στάδια ύπνου.

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν; Να κλείσεις την τηλεόραση και εντελώς τα φώτα. Αν δεν σε παίρνει ο ύπνος, άρχισε να μετράς προβοτάκια! Πάντα πιάνει. 

Διάβασε επίσης: Πώς να χαλαρώσεις πριν τον ύπνο, ανάλογα με το ζώδιο σου

 

 

Home