Thumbnail

Φτιάξε την κατάλληλη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα... έξω από το σπίτι σου! Φτιάξε την κατάλληλη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα... έξω από το σπίτι σου!

Πάρε ιδέες για να διακοσμήσεις όμορφα και άνετα τη βεράντα, το μπαλκόνι ή τον κήπο σου
Μήπως ήρθε η κατάλληλη στιγμή να... μετακομίσεις στη βεράντα σου;; Ξέρεις τι εννοώ... Είναι τα πιο αγαπημένα μας μέρη κάθε καλοκαίρι! Γι' αυτό πρέπει να φροντίζουμε να τα διακοσμούμε σύμφωνα με τη διάθεσή μας αλλά και το χώρο μας. Αν θέλεις λοιπόν να φτιάξεις μια χαλαρή ατμόσφαιρα στη βεράντα ή το μπαλκόνι του σπιτιού σου, δεν έχεις παρά να δεις μερικές ιδέες και να τις εφαρμόσεις στο δικό σου εξωτερικό χώρο.

Βλέπουμε πολύ συχνά στα social media, και ειδικά στο instagram, ειδυλλιακά μπαλκόνια απ' όλο τον κόσμο. Γιατί να μην προσπαθήσουμε κι εμείς να κάνουμε κάτι παρόμοιο, ή έστω να το περιοποιηθούμε όπως του πρέπει. Κράτησε λοιπόν σημειώσεις και πάμε να δούμε μερικές από τις τάσεις που επικρατούν αυτή τη στιγμή στη διακόσμηση της βεράντας μας.

Την ίδια ζεστασιά που νιώθουμε όταν είμαστε στο σαλόνι μας, στην τραπεζαρία ή στο υπνοδωμάτιό μας, έτσι θα πρέπει να διαμορφώσουμε τα μπαλκόνια μας, για να νιώθουμε την ίδια οικεία 'ζεστασιά'. Πώς θα το καταφέρουμε αυτό; Χρησιμοποιώντας όλα τα επιμέρους trends στον εξωτερικό σχεδιασμό.

Εκεί χαλαρώνουμε κάθε καλοκαίρι.. οπότε, δες μερικές όμορφες διακομσημένες βεράντες και πάρε ιδέες ώστε να μετατρέψεις το χώρο σου σε ένα φιλόξενο μέρος.

Εξασφάλισε φωτάκια... πολλά φωτάκια

diakosmisi1

Το No1 trend στη διακόσμηση του μπαλκονιού είναι ο σωστός και ισορροπημένος φωτισμός. Επένδυσε, σε πολλά φωτάκια που λειτουργούν με την ηλιακή ενέργεια, ώστε να καταφέρεις να έχεις συνεχώς έναν καλό φωτισμένο εξωτερικό χώρο. Είτε είναι κρεμαστά φαναράκια, είτε γιρλάντες, είτε και επιτραπέζια φωτιστικά, η γκάμα είναι μεγάλη και σίγουρα θα βρεις το στυλ που ταιριάζει στο χώρο σου.

Πάρε το δείπνο σου… έξω!

diakosmisi2

Δείπνησε στο μπαλκόνι σου... ακόμη κι αν δεν έχεις μεγάλο χώρο. Οι τάσεις σου λένε πως είναι προτιμότερο να τον αξιοποιήσεις ως τραπεζαρία, παρά ως καθιστικό.  Άλλωστε, εκεί θα αράζεις με τους φίλους σου τις ζεστές ή τις κρύες νύχτες... Εάν πάλι, χεις αρκετό χώρο, τότε συνδύασε ένα cute καθιστικό εξωτερικού χώρου με μια άνετη τραπεζαρία για να τελειοποιήσεις την εικόνα της βεράντας σου.

Φτιάξε μια ζεστή και άνετη γωνιά

diakosmisi3

Δημιούργησε μια άνεση και ατμοσφαιρική γωνιά στο μπαλκόνι σου, για να νιώθεις αυτή την γνώριμη και γλυκιά οικειότητα που νιώθεις κι όταν βρίσκεσαι εντός του σπιτιού. Στην Αμερική το λένε “reading nook”, γιατί εκεί μαζεύονται για να διαβάσουν ένα βιβλίο. Το κάθισμα να είναι χαμηλό, να έχεις πολλά μαξιλάρια, ριχτάρια αν θέλεις...γιατί όχι; γενικώς fluffy στοιχεία και layering, τα οποία είναι απαραίτητα στοιχεία για να ολοκληρώσεις την εικόνα.

Εφοδιάσου με πολλά pouf και πέτα τα... εκτός

diakosmisi4

Αυτή η τάση που επικρατούσε κάποτε, την δεκαετία του 90', επέστρεψε.. κι όχι μόνο τα pouf μπήκαν στα σαλόνια μας, αλλά εξαπλώθηκαν και στους εξωτερικούς χώρους.  Διάλεξε, λοιπόν, το στυλ, το ύφασμα που θέλεις, την απόχρωση και το μέγεθος που ταιριάζει σε σένα και στη βεράντα σου, και τοποθέτησε μερικά pouf τριγύρω να βρίσκονται. Είναι πολύ άνετα και λειτουργικά, πίστεψέ μας! 

Διάβασε ακόμη

Βεράντα και κήπος:Το απόλυτο καλοκαιρινό σκηνικό 

Πώς να διατηρήσεις το πάτωμα καθαρό χωρίς τακτικό καθάρισμα ...

Πώς ένα ιστορικό κτίριο γίνεται το τέλειο εξοχικό στην Κεφαλονιά ...

Πηγή

Πηγή φωτο

Home