Thumbnail

Μάθε τα μυστικά του Tom Holland και φτιάξε μυϊκό ιστό όπως του Spiderman Μάθε τα μυστικά του Tom Holland και φτιάξε μυϊκό ιστό όπως του Spiderman

Αν θες φόρεσε και τη στολή... αλλά ξεκίνα τις βυθίσεις, τα άλματα και τις έλξεις!
Ελπίζω να είσαι σε μια όμορφη παραλία, ξαπλωμένος σε μια υπέροχη αμμουδιά κάτω από μια ομπρέλα και να διαβάζεις αυτό το άρθρο στο κινητό σου. Δεν σημαίνει όμως, ότι πρέπει να πέσεις στην αδράνεια!

Οι ζέστες είναι αφόρητες, νιώθεις κουρασμένος, πρέπει ναι να ξεκουραστείς... λογικό! Είμαστε στον Αύγουστο και ίσως να βαριέσαι να γυμναστείς. Μη φοβάσαι, όμως, μπορείς να χαλαρώσεις, με την έννοια να κάνεις μόνο 1-2 φορές την εβδομάδα προπόνηση.

Ας αρχίσεις με το να γυμνάσεις όλο σου το σώμα! 

Landmine λέγεται η λειτουργική αυτή προπόνηση με βάρη, η οποία στηρίζεται στην άρση μιας μπάρας και περιλαμβάνει ασκήσεις οι οποίες θα ενεργοποιήσουν όλους τους μυς και τον κορμό σου. Σίγουρα μπορείς να κάνεις τις ασκήσεις αυτές στο γυμναστήριό σου!

Θα δεις ότι, η μία άκρη της μπάρας, είναι στερεωμένη σε ένα υδραυλικό μηχανισμό και αν τοποθετήσεις βάρη στην άλλη άκρη της, θα μπορείς να εκτελέσεις ασκήσεις έχοντας σαν λαβή την μια άκρη. Κατανοητό έτσι;

Πάμε παρακάτω.. .

Ασκήσεις για δυνατά πόδια και καλύτερη ισορροπία, διότι είναι σημαντικό να προσέξεις τον κάτω κορμό σου! 

Για να εκτελέσεις σωστά την άσκηση, θυμίσου ότι θα πρέπει να σφίγγεις όλο το κορμί και ειδικότερα την κοιλιά σου. Έτσι, οι κοιλιακοί σου θα ενεργοποιηθούν και θα σφίξουν. 

Τώρα, ας πάμε να κάψουμε το λίπος

Όσο κι αν ζεσταίνεσαι, μην σταματήσεις! Και μη νομίζεις ότι επειδή είσαι αραχτός και χαλαρός τώρα στις διακοπές σου, θα πρέπει να επηρεαστεί η προπόνησή σου! Υπάρχουν αρκετά δροσερά μέρη...  Διάλεξε ένα!  Θες γυμναστήριο με air condition; Ας πάμε εκεί... 

Ξεκίνα να κάνεις ασκήσεις οι οποίες θα σε κάνουν να λιώσεις στον ιδρώτα. Σκοπός είναι να κάψεις τις περιττές θερμίδες από τα ροφήματα που ήπιες ή τα παγωτά που έφαγες. Επίσης, με αυτό το πρόγραμμα ασκήσεων, θα δείς και βελτίωση στην φυσική σου κατάσταση διότι θα γυμνάζεσαι σε πολύ υψηλούς καρδιακούς παλμούς.

Κάν' το όπως ο... Spiderman!

Μια στολή από μόνη της, δεν είναι αρκετή! Ας θυμηθούμε τον Tom Holland, το σούπερ ήρωα της Marvel Comics!  Ο Βρετανός ηθοποιός, που ενσάρκωσε τον Spiderman, ασχολείται χρόνια με τις προπονήσεις, με τα βάρη, με τις πολεμικές τέχνες, τα ακροβατικά και αφιερώνει πολλές ώρες στο γυμναστήριο. Είναι μάλιστα και πολύ καλός χορευτής.

Δες παρακάτω τις αγαπημένες του ασκήσεις, για να δεις πως πηδάει από ταράτσα σε ταράτσα. 

  • Άσκηση #1: Βυθίσεις

Γυμνάζει χέρια και ειδικά τρικέφαλους

  • Άσκηση #2: Άλματα σε Box

Εδώ παίζει με το χρόνο, συνήθως κάνει την άσκηση για 1 λεπτό

  • Άσκηση #3: Burpees

Ιδανική άσκηση για να κάψεις λίπος

  • Άσκηση #4: Τραμπολίνο

Είναι πολύ πιο δύσκολο από ότι νομίζεις, καθώς γυμνάζει όλο το σώμα και θα σε λιώσει στον ιδρώτα

  • 'Άσκηση #5: Άρσεις θανάτου

Κλασική άσκηση για πλάτη και οπίσθιους μηριαίους

  • Άσκηση #6: Κοιλιακοί από αιώρηση

Δύσκολη άσκηση για κοιλιακούς αλλά αποτελεσματική

  • Άσκηση #7: Έλξεις

Τελικά δύσκολα βρίσκεις προπόνηση χωρίς έλξεις

  • Άσκηση #8: Αιωρήσεις με Kettlebel

Και εδώ παίζει με το χρόνο για να κάψει λίπος

Πηγή

Home