Η βρώμη ως μέρος της καθημερινής μας διατροφής
Η βρώμη ανήκει στα δημητριακά και είναι γνωστή επιστημονικά ως Avena sativa. Η βρώμη καλλιεργείται κυρίως στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, και είναι μια πολύ καλή πηγή ινών, ειδικά β-γλυκάνης, έχοντας υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.
Είναι η μοναδική πηγή μιας ιδιαίτερης ομάδας αντιοξειδωτικών που ονομάζονται αβενανθραμίδες και πιστεύεται ότι έχουν σημαντικά προστατευτικά αποτελέσματα έναντι των καρδιακών παθήσεων. Εξαιτίας των ωφέλιμων επιπτώσεών της στην υγεία, όπως η μείωση της γλυκόζης και της χοληστερόλης, η βρώμη έχει αποκτήσει ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον.
Η βρώμη συνήθως συμπιέζεται σε νιφάδες και μπορεί να καταναλωθεί ως έχει, σε αρτοσκευάσματα, σε ψωμί, σε μούσλι και σε διάφορα άλλα προϊόντα. Η βρώμη έχει ισορροπημένη διατροφική σύνθεση και μια μερίδα (30 γραμμάρια) βρώμης περιέχει 117 θερμίδες. Η ωμή βρώμη αποτελείται κατά βάρος από 66% υδατάνθρακες, 17% πρωτεΐνη, 7% λίπος και 11% ίνες. Μιας και τον τελευταίο καιρό έχουμε πάθει μια εμμονή με τα pancakes, αφού είναι ένα απολαυστικό πιάτο για όλες τις ώρες, έχουμε να σου προτείνουμε μια απλή και υγιεινή συνταγή για να δοκιμάσεις. Το σπανάκι προσθέτει περισσότερα θρεπτικά συστατικά στις τηγανίτες μας και ολοκληρώνουν τη γεύση τους. Θέλεις να τις απολαύσεις ακόμη περισσότερο; Πρόσθεσέ τα υλικά της αρεσκείας σου και θα εκπλαγείς.
ΣΥΝΤΑΓΗ
Κρέπες με σπανάκι και βρώμη
Υλικά που θα χρειαστείς
- 150γρ. Mornflake Superfast Oats
- 40γρ. σπανάκκι
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- 350ml γάλα αμυγδάλου
- βούτυρο
- τυρί κρέμα
- μανιτάρια
- ντοματίνια
- βασιλικός
Δες το βίντεο πώς να τις φτιάξεις