Thumbnail

Ποιά είναι επιτέλους αυτή η επιδραστική Chiara Ferragni; Ποιά είναι επιτέλους αυτή η επιδραστική Chiara Ferragni;

Η Chiara Ferragni παρόλο που ονομάζει το blog της «The Blonde Salad», κάνει ακριβώς το αντίθετο της έκφρασης «τα έκανα σαλάτα»
Θεωρείται ως η πιο επιδραστική blogger στον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς, με περισσότερους από 12 εκατομμύρια followers στο Instagram. Έχει βγάλει επίσης εκατομμύρια, χωρίς καν να τελειώσει τη σχολή νομικής του Μιλάνου. Και τα κατάφερε όλα αυτά, έχοντας ένα blog με το περίεργο όνομα: «The Blonde Salad». Αν υπονοεί με αυτό πως στο ξανθό μυαλουδάκι της επικρατεί «μια σαλάτα», τότε θα διαφωνήσω μαζί της. Γιατί αυτή η ξανθιά, αποδεικνύει πως είναι τετραπέρατη!

Εντάξει, η αλήθεια είναι πως είχε και τις «βάσεις». Αυτό μεταφράζεται ότι προέρχεται από μια εύπορη οικογένεια του Μιλάνου, με πατέρα γιατρό και μητέρα συγγραφέα και φυσικά, υπέροχα γονίδια! Η Chiara θέλησε να ακολουθήσει έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο από αυτόν των γονιών της και επίλεξε τη σχολή νομικής του Μιλάνου. Φαίνεται όμως πως οι νόμοι την έκαναν να πλήττει και προτίμησε το 2009 να φτιάξει το blog της, κάνοντας κάτι πολύ απλό και καθόλου πληκτικό. Να φορεί τα πιο ποθητά ρούχα και παπούτσια, να φωτογραφίζεται και ακολούθως να ανεβάζει τις αμέτρητες πόζες της. Με απλά λόγια, έβαλε σε βιτρίνα την καθημερινότητά της, η οποία με τη βοήθεια προφανώς και της οικογένειάς της, δεν ήταν καθόλου στριμωγμένη οικονομικά, όπως εμάς των υπόλοιπων κοινών θνητών. Αυτό ήταν! 

Τον Μάρτιο του 2011, το περιοδικό New York την παρουσίασε ως «One of the biggest breakout street-style stars of the year». Τον Δεκέμβριο του 2011 το blog της έφτασε να έχει παραπάνω από ένα εκατομμύριο διαφορετικούς επισκέπτες και δώδεκα εκατομμύρια επισκέψεις τον μήνα. Μέχρι το 2013, κατάφερε να κερδίσει ποικίλους τίτλους αναγνώρισης ως blogger, με την ίδια να εκφέρει άποψη επί παντούς επιστητού. Το 2013 έκδωσε στη μητρική της γλώσσα -δηλαδή στα ιταλικά- ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, με τίτλο «The Blonde Salad».

Η επιτυχία της ακολούθησε μια ιλιγγιώδη πορεία, η οποία όπως όλα δείχνουν, δεν έχει φρένο. Οι χορηγίες πέφτουν βροχή, η ίδια πρωταγωνιστεί σε δεκάδες καμπάνιες -έχει γίνει πρέσβειρα για σαμπουάν μέχρι παπούτσια- και με το δίκαιο της καμαρώνει για το γεγονός ότι δεν φοράει ποτέ τα ίδια ρούχα, χάρη στις πλουσιοπάροχες αμοιβές της και τα γενναιόδωρα δώρα που λαμβάνει από διάσημους Οίκους. Επίσης, λανσάρει τη δική της σειρά Chiara Ferragni, με τα ρούχα, τα παπούτσια και τα ασεξουάρ που φέρουν το όνομά της να διατίθενται μέσω του ομώνυμου pop-up store μέσα στο εμβληματικό Selfridges, η περίπτωσή της έχει γίνει αντικείμενο μελέτης στο Harvard University και το περιοδικό Forbes την είχε ανακυρήξει ως μια από τους 30 πιο επιδραστικούς ανθρώπους κάτω των 30 ετών.

 

Celebrating the end of Fashion month from Los Angeles with this couture throwback ??

A post shared by Chiara Ferragni (@chiaraferragni) on

Σε αυτό βέβαια βοήθησαν τα εξώφυλλα που έχει κάνει για μερικές από τις διασημότερες εκδόσεις ανά τον κόσμο -ο αριθμός ξεπερνά τις 50- συμπεριλαμβανομένου της γυμνής φωτογράφησης για λογαριασμό του Vanity Fair μαζί με τον σύντροφό της. Συν ότι η Chiara μετακόμισε στο Λος Άντζελες. Πλέον έχει στην υπηρεσία της 18 υπαλλήλους -εκ των οποίων όλοι είναι φιλαράκια της- με την περιουσία της να άγγιζε τα 9 εκατομμύρια δολάρια το 2015. 

chara ferragni

chara ferragni

Και αυτό, βέβαια, ήταν προτού η Chiara γίνει μάνα. Γιατί σωστά κατάλαβες. Ακόμη και αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές, η Chiara δεν τις κράτησε για τον εαυτό της. Η 30χρονη επιχειρηματίας-blogger είχε ανακοινώσει από νωρίς στους followers της πως θα έδινε το όνομα Leone στον γιο της, προτού εκείνος δει το φως του κόσμου, στις 19 Μαρτίου. Το hashtag Leo ήταν ένα από τα αγαπημένα της, καθώς πίσω από το όνομά του, για εκείνην υπήρχε μια ιστορία..«Προς τα τέλη του Αυγούστου του 2016, λίγους μήνες αφότου είχα μείνει single και έβγαινα με κάποιους ακατάλληλους -όπως αποδείχθηκαν- για μένα άντρες, έκανα τατουάζ δυο λιοντάρια, στο πίσω μέρος του δεξιού μου χεριού. Για μένα, αυτό ήταν το νόημα της πραγματικής αγάπης. Βρήκα την πραγματική αγάπη στο πρόσωπο του Fedez και ο Leo είναι ο "εορτασμός" αυτής της αγάπης». 

 

#AmericanDays??

A post shared by Chiara Ferragni (@chiaraferragni) on

Η Chiara είχε αποφασίσει να μοιραστεί αυτό το «ταξίδι της εγκυμοσύνης» με τους 12 και πλέον εκατομμύρια followers της στο Instagram, ακόμη και στιγμές που για κάποιους θεωρούνται πιο προσωπικές, καθώς αντιμέτωπισε ένα πρόβλημα και έπρεπε να περάσει ένα διάστημα στο κρεβάτι προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του εμβρύου. Αυτό όμως δεν την έκανε να απομονωθεί. Το αντίθετο. Παρακινούσε τις followers της να μοιραστούν μαζί της τη δική τους εμπειρία από τον τοκετό. Και εκείνη για να τους το ανταποδώσει, ανέβασε καιρό μετά φωτογραφία της, στην αίθουσα τοκετού, όπου με δάκρυα χαράς υποδέχθηκε τον γιο της. «Αυτά ήταν τα καλύτερα δάκρυα που έχουν τρέξει ποτέ από τα μάτια μου. Αυτή ήταν η στιγμή που είδαμε τον Leon να έρχεται στη ζωή: ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα. Ο τοκετός διήρκεσε πολύ και ήμουν εξουθενωμένη.  Όμως το να έχω την αγάπη της ζωής μου στο πλευρό μου και να ζούμε μαζί αυτή τη μοναδική εμπειρία, ήταν το καλύτερο κίνητρο που θα μπορούσα να έχω. Ένιωθα σαν να έπαιζα σε ταινία ή σαν να ζούσα ένα όνειρο. Συνεχίζω να κλαίω όταν κοιτάζω αυτή τη φωτογραφία επειδή σημαίνει τα πάντα για μένα. Σε αγαπάμε τόσο πολύ μικρέ Leoncino», ήταν τα χαρακτηριστικά της λόγια, απευθυνόμενα στους θαυμαστές της. 

Και έπεται συνέχεια, καθώς τώρα θα ανεβάζει στο ίνστα καρέ-καρέ την πορεία της, πώς από τα κιλά της εγκυμοσύνης -μην φανταστείς και πολλά- θα επιστρέψει στον κόσμο της μόδας, φορώντας πανάκριβα gown που επιδεικνύουν με κάθε ευκαιρία τα καλλίγραμμα πόδια της, αφού με σταθερά βήματα, γεμάτα αυτοπεποίθηση και πέδιλα Chiara Ferragni, ανεβαίνει τα σκαλοπάτια της δόξας και της επιτυχίας. 

 

Vita mia ? #LeoncinoMio

A post shared by Chiara Ferragni (@chiaraferragni) on

Μπορείς να εθιστείς στο blog της, αφού αυτή η «σαλάτα» είναι φτιαγμένη με τα πιο ευφάνταστα υλικά! 

Με πληροφορίες από τη σελίδα 

Home