Thumbnail

Ποιο είναι το κατάλληλο πρωινό για σένα; Ποιο είναι το κατάλληλο πρωινό για σένα;

Εξαρτάται για ποιο λόγο θα το καναλώσεις
Το γεύμα που θα καταναλώσετε, αμέσως μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την υγεία σας, αφού έχει την δυνατότητα να κοντρολάρει την όρεξη για φαγητό που θα έχετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, να σας γεμίσει ενέργεια και να "ρυθμίσει" το πώς λειτουργεί το σώμα σας.

Πριν επισκεφθείτε, λοιπόν, την κουζίνα το πρωί, σκεφτείτε έξυπνα: επιλέξτε το κατάλληλο πρωινό που «ζητάει» ο οργανισμός σας προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του. «Η παράλειψη αυτού του πρώτου γεύματος της ημέρας σας κάνει να έχετε περισσότερες πιθανότητες να υπερκαταναλώσετε στο επόμενο γεύμα ή να στραφείτε σε ανθυγιεινά σνακ, που είναι υψηλά σε θερμίδες και έχουν πολλή ζάχαρη, προκειμένου να αποτρέψουν την πείνα σας μέχρι το μεσημέρι», αναφέρει ο Amari Cheffer, ιδιοκτήτης του Eat Chic Chicago.

Το κατάλληλο πρωινό για εσάς που...

...κάνετε δυναμική προπόνηση το πρωί

Δώστε προτεραιότητα στην πρωτεΐνη. Φτιάξτε ένα μπολ με ¼ του φλιτζανιού από τα εξής: granola, νιφάδες βρώμης, τεμαχισμένα αμύγδαλα, σταφίδες ή αποξηραμένα cranberries με low-fat γάλα. 

...θέλετε να χάσετε κιλά

Εάν χρειάζεστε κάποιο boost για να ξυπνήσετε και να ξεκινήσει όμορφα η ημέρα σας, τότε επιλέξτε να πιείτε ένα πράσινο τσάι το οποίο περιέχει καφεΐνη, δεν έχει θερμίδες και έχει υγιεινά αντιοξειδωτικά. Στη συνέχεια, βράστε 1-2 αυγά και καταναλώστε τα ολόκληρα, διότι η περισσότερη πρωτεΐνη βρίσκεται στον κρόκο. Συνδυάστε τα με ένα μήλο ή με μία χούφτα αποξηραμένα cranberries. 

 

good life, trends breakfast

...νιώθετε φουσκωμένοι από το χθεσινοβραδινό γεύμα

«Φάτε πρωινό! Έτσι μόνο θα διατηρήσετε τον μεταβολισμό σας», αναφέρει ο Cheffer. Επιλέξτε κάτι light περίπου μισή ώρα αφότου ξυπνήσετε, όπως για παράδειγμα ένα φρουτάκι. 

...γνωρίζετε ότι θα φάτε αργά το μεσημέρι

Στην προκειμένη περίπτωση, οι φυτικές ίνες και η πρωτεΐνη θα γίνουν οι καλύτεροί σας "φίλοι", αφού λόγω της αργής τους πέψης θα νιώθετε γεμάτοι για περισσότερη ώρα. Στοχεύστε σε 10 γραμμάρια φυτικών ινών και σε 20 γραμμάρια πρωτεΐνης και μία χούφτα από φρέσκα blueberries.

 

good life, healthy breakfast

…σας πέφτει «βαρύ» το πρωινό

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να συμβεί είναι να σας «καθίσει» το φαγητό στο στομάχι, με αποτέλεσμα να νιώθετε βαριές. Βάλτε στο μπλέντερ φρούτα της επιλογής σας μαζί με low-fat γάλα. Πάρτε το μαζί σας στη δουλειά και καταναλώστε το αργά, χωρίς βιασύνη.

Πηγή: glow.gr

 

Home