Thumbnail

Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει πάβλοβα με φράουλες Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει πάβλοβα με φράουλες

Ένα γλυκό με βάση τη μαρέγκα, που πήρε το όνομά του από τη διάσημη Ρωσίδα μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα 
Το επιδόρπιο αυτό υπήρξε αντικείμενο διαμάχης για πολλά χρόνια μεταξύ Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, που διεκδικούσα την «πατρότητά» του. Μάλλον, αυτό θα συμβεί και με τους καλεσμένους σου που δεν αρκεστούν στο ένα κομμάτι. 

ΥΛΙΚΑ

  • 6 ασπράδια αυγών 
  • ¾ φλιτζάνι ζάχαρη 
  • ¾ Φλιτζάνι ζάχαρη άχνη 
  • ½ κουταλάκι υγρή βανίλια 
  • ½ Κουταλάκι άσπρο ξύδι 

Για το γαρνίρισμα 

  •  1 ½ φλιτζάνι φρέσκες φράουλες 
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη 
  • 1 κουταλιά κονιάκ  
  • 2 φλιτζάνια φρέσκα κρεμά (χτυπημένη)  
  • λίγο ξύσμα από άσπρη σοκολάτα  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Βάζετε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και την κρυσταλλική ζάχαρη. Χτυπάτε το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα, για περίπου 15’, μέχρι να αφρατέψει. Παράλληλα, κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη. Λίγο πριν τελειώσει η μαρέγκα, προσθέτετε το ξύδι και τη βανίλια. Ακολούθως, αναδιπλώνετε προσεκτικά με μια σπάτουλα τη ζάχαρη άχνη. Απλώνετε τη μαρέγκα σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 80-100οC, για περίπου 1:30’.  

Γιώργος Ερωτοκρίτου Chef de Cuisine

Για το γαρνίρισμα: Ζεσταίνετε ένα τηγάνι, βάζετε μέσα μισό φλιτζάνι φράουλες και αφού πάρουν μια βράση και κατεβάσουν τα ζουμιά τους, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύετε καλά, σβήνετε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί, το αποσύρετε από τη φωτιά. Αφού κρυώσει λίγο, βάζετε μ΄ένα κουτάλι το μείγμα με τις φράουλες σ΄ένα μπλέντερ και χτυπάτε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ωραία κατακόκκινη σάλτσα. Αφού κρυώσει η μαρέγκα, απλώνετε τη χτυπημένη φρέσκα κρέμα. Γαρνίρετε κομμένες φράουλες και περιλούζετε τη σάλτσα φράουλας. Τέλος, βάζετε το ξύσμα από τη σοκολάτα και σερβίρετε με φρέσκο δυόσμο.       

Περισσότερες συνταγές από τον Γιώργο Ερωτοκρίτου 

 

Home