Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει ταλιατέλες με γαριδες και μύδια
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο ταλιατελες
- 16 μύδια (παραβρασμένα με το κέλυφός τους)
- 16 ωμές γαρίδες (με το κέλυφός τους)
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 τριμμένες σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι πάπρικα ή κόκκινο πιπέρι
- 1,5 λίτρο ζεστό ζωμό ψαριού
- ½ ποτήρι ούζο
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
- ½ ποτήρι φρέσκα κρέμα
- λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ ένα τηγάνι για παέγια ή σε ένα ανάλογο πλατύ σκεύος, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Μετά ρίχνετε το σκόρδο και τις γαρίδες, και ανακατεύετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Στην συνέχεια, προσθέστε τα μύδια και την πάπρικα. Ανάψτε με το ούζο και σβήστε με το κρασί. Αφήστε να σιγοψηθούν για 5 λεπτά. Προσθέστε τη φρέσκα κρέμα και αφήστε να καταστηθούν για ακόμη 4-5 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα, σιγοβράστε τον ζωμό ψαριού, χωρίς το καπάκι, για περίπου 10 λεπτά. Μετά, ρίξετε μέσα τις ταλιατέλες και αφήστε να βράσουν για 7-8 λεπτά. Όταν θα είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, τα σουρώνετε και τα αναμιγνύετε με τα θαλασσινά. Προσθέτετε αλάτι-πιπέρι και σερβίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό . Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου