Thumbnail

Μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί και ρόκα Μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί και ρόκα

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Θα χρειαστείς μόνο 15 λεπτά για να φτιάξεις αυτό το πιάτο. Μια συμβουλή: Διπλασίασε τη δόση και φτιάξε περισσότερες μπρουσκέτες, γιατί αν έχεις κόσμο στο σπίτι δεν θα μείνει ούτε για δείγμα.

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3-4 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • θυμάρι φρέσκο (φύλλα από 2 κλωναράκια)
  • 1 φρατζόλα ψωμί, ολικής αλέσεως σε φέτες (500 γρ.)
  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί ή φέτα
  • φύλλα ρόκας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζεις λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αρχίζεις να σοτάρεις τα κρεμμύδια. 
  • Προσθέτεις μέσα το ξίδι και το μέλι και όταν έχουν χάσει αρκετά από τα υγρά τους, βάζεις το θυμάρι και συνεχίζεις να καραμελώνεις το μείγμα για άλλα 5 λεπτά.
  • Διορθώνεις με αλάτι και πιπέρι.
  • Σε ένα ταψάκι βάζεις τις φέτες ψωμιού στον φούρνο και τις ζεσταίνεις στους 160°C στον αέρα ή αν θέλεις μπορείς να τις ψήσεις σε μια τοστιέρα.
  • Στάζεις λίγο λάδι επάνω τους.
  • Όταν είναι έτοιμες, τις βάζεις στον πάγκο εργασίας και προσθέτεις σε κάθε φέτα μια κουταλιά από το μείγμα με το κρεμμύδι, λίγα τρίμματα από το τυρί και φρέσκα φύλλα ρόκας.

 Περισσότερες συνταγές στη σελίδα 

 

Home