Ένα υπέροχο βιβλιοπωλείο στο Βουκουρέστι
Βρίσκεται στην οδό Lipscani 55 και φιλοξενείται σε ένα ιστορικό κτίριο του 19ου αιώνα. Το κομψό οικοδόμημα αρχικά ήταν τράπεζα - ανήκε στην διάσημη οικογένεια τραπεζιτών Chrissoveloni από το 1903 - ενώ στη διάρκεια των κομμουνιστικών χρόνων κατασχέθηκε και μετατράπηκε σε εμπορικό κέντρο.

Τα τελευταία 25 χρόνια είχε μείνει παραμελημένο και είχε καταλήξει ένα ετοιμόρροπο απομεινάρι σαν αρκετά από αυτά που υπάρχουν διάσπαρτα στην πόλη και θυμίζουν την πρόσφατη ιστορία της. Μετά το 1990, το ακίνητο ανακτήθηκε και αποκαταστάθηκε από τον σημερινό ιδιοκτήτη, Jean Chrissoveloni, ο οποίος διεξήγαγε ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο αναπαλαίωσης που διήρκεσε 5 ολόκληρα χρόνια. Έτσι γεννήθηκε το Carturesti Carusel Φεβρουάριο του 2015.
Στα 1000 τ.μ. και στους 6 ορόφους του, προσφέρει στον επισκέπτη μια ανεπανάληπτη πολιτιστική εμπειρία! Υπάρχει χώρος ανάγνωσης, τεράστια ποικιλία βιβλίων, μουσικά cd, είδη δώρων και σπιτιού, επιτραπέζια παιχνίδια και κάθε λογής χαρτικά.
Ο πρώτος όροφος φιλοξενεί μια γκαλερί αφιερωμένη στη σύγχρονη τέχνη, ενώ στον τελευταίο όροφο λειτουργεί ένα υπέροχο bistro με θέα στους πέντε ορόφους του μαγαζιού.
Σήμερα, δικαίως αποτελεί σημείο αναφοράς του Βουκουρεστίου και πραγματικά ακόμη και να μην είσαι λάτρης των βιβλίων δεν πρέπει με τίποτα να το χάσεις!
Πηγή: www.savoirville.gr