Μπιφτέκια γεμιστά με τσένταρ και πιπεριά
Ένα λαχταριστό πιάτο από τον Άκη Πετρετζίκη
Υλικά
- 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή γαλοπούλας
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1/2 κ.γ. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- 80 γρ. τυρί τσένταρ ή γραβιέρα τριμμένη
- 1/2 σκ. σκόρδου (ψιλοκομμένη)
- 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (αν θέλεις, μπορείς να αφαιρέσεις τα σπόρια)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο για άλειμμα
- μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
Για το σερβίρισμα:
πατάτες τηγανητές
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό τηγανάκι, σοτάρεις το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μην πάρει χρώμα. Αφαιρείς από τη φωτιά και το αφήνεις λίγο να κρυώσει.
- Παράλληλα, ανακατεύεις σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το τσένταρ, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και βάζεις το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει καλά.
- Ανακατεύεις τον κιμά με το κρεμμύδι και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.
- Μοιράζεις το μείγμα του κιμά στα 4.
- Από το μείγμα του τυριού, φτιάχνεις 4 δίσκους.
- Με το χέρι, πλαταίνεις το μείγμα του κιμά, βάζεις στη μέση το ένα από τα μείγματα τυριού και κλείνεις καλά, προσέχοντας να μην βγει το τυρί από μέσα κατά το ψήσιμο.
- Αλείφεις τα μπιφτέκια με το ελαιόλαδο και τα ψήνεις για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά σε μια γκριλιέρα, μέχρι να ψηθούν καλά και το εσωτερικό να έχει λιώσει, καθώς το κόβεις στο πιάτο.
- Συνοδεύεις με πατάτες τηγανητές.
Περισσότερες συνταγές στη σελίδα