Thumbnail

Μπιφτέκια γεμιστά με τσένταρ και πιπεριά Μπιφτέκια γεμιστά με τσένταρ και πιπεριά

Ένα λαχταριστό πιάτο από τον Άκη Πετρετζίκη
Τα μπιφτέκια είναι ένα αγαπημένο πιάτο για μικρούς και μεγάλους. Πού και πού, όμως, χρειάζεται και καμιά παραλλαγή. Όπως αυτή, που προτείνει ο πολυτάλαντος Άκης Πετρετζίκης.

Υλικά

  • 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή γαλοπούλας
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 80 γρ. τυρί τσένταρ ή γραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 σκ. σκόρδου (ψιλοκομμένη) 
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (αν θέλεις, μπορείς να αφαιρέσεις τα σπόρια)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο για άλειμμα
  • μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

Για το σερβίρισμα:

πατάτες τηγανητές

Εκτέλεση

  • Σε ένα μικρό τηγανάκι, σοτάρεις το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μην πάρει χρώμα. Αφαιρείς από τη φωτιά και το αφήνεις λίγο να κρυώσει.
  • Παράλληλα, ανακατεύεις σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το τσένταρ, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και βάζεις το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει καλά.
  • Ανακατεύεις τον κιμά με το κρεμμύδι και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.
  • Μοιράζεις το μείγμα του κιμά στα 4.
  • Από το μείγμα του τυριού, φτιάχνεις 4 δίσκους.
  • Με το χέρι, πλαταίνεις το μείγμα του κιμά, βάζεις στη μέση το ένα από τα μείγματα τυριού και κλείνεις καλά, προσέχοντας να μην βγει το τυρί από μέσα κατά το ψήσιμο.
  • Αλείφεις τα μπιφτέκια με το ελαιόλαδο και τα ψήνεις για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά σε μια γκριλιέρα, μέχρι να ψηθούν καλά και το εσωτερικό να έχει λιώσει, καθώς το κόβεις στο πιάτο.
  • Συνοδεύεις με πατάτες τηγανητές. 

Περισσότερες συνταγές στη σελίδα 

Home