Thumbnail

Ποιος είπε ότι όταν κάνεις διαίτα απαγορεύεται το ποτό; Ποιος είπε ότι όταν κάνεις διαίτα απαγορεύεται το ποτό;

Υπάρχουν τουλάχιστον 6 είδη ποτού που μπορείς να καταναλώσεις ελεύθερα
Δεν φτάνει όταν κάνεις δίαιτα που δυσκολεύεσαι τι θα φας όταν βγεις έξω με τις φίλες σου, αντιμετωπίζεις το ίδιο πρόβλημα και όταν θες να πας για ένα ποτό. Αποτέλεσμα, να μένεις στο σπίτι και να καταριέσαι την ώρα και τη στιγμή που ήρθε καλοκαίρι και εσύ ακόμη δεν έχασες εκείνα τα 2-3 κιλά από τις γευστικές κραιπάλες του χειμώνα. Μην ανησυχείς όμως. Πιο κάτω θα βρεις έναν κατάλογο με 6 «light» ποτά, που μπορείς να παραγγείλεις στην επόμενη σου έξοδο.

1. Μαργαρίτα

168 θερμίδες

Λόγω των μίξεων που χρησιμοποιούνται για εξοικονόμηση χρόνου, η μαργαρίτα περιλαμβάνει 5 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, ένα λιγότερο από αυτά που συστήνει η Αμερικανική Εταιρεία Καρδιάς να καταναλώνει μια γυναίκα την ημέρα.

2. Gin tonic

 142 θερμίδες

Το tonic φτιάχνεται γενικά από σιρόπι καλαμποκιού, πλούσιο σε φρουκτόζη. Ένα κουτάκι tonic περιέχει 8 κουταλάκια του γλυκού πρόσθετης ζάχαρης. Γι’ αυτό τον λόγο , πίλεξε στο τζιν να προσθέσεις σόδα.

ΠΟΤΆ ΔΙΑΙΤΑ

3. Κόκκινο κρασί

125 θερμίδες

Οι λάτρεις του κρασιού μπορούν απολαύσουν ένα ποτήρι χωρίς δεύτερες σκέψεις. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το κόκκινο κρασί μπορούν να αυξήσουν την «καλή» χοληστερόλη και να προστατεύσουν από καρδιαγγειακές νόσους. Επιπλέον, έρευνες δείχνουν ότι η ρεσβερατρόλη, μια ένωση που βρίσκεται στο δέρμα του κόκκινου σταφυλιού, μειώνει την πιθανότητα δημιουργίας φλεγμονής. Ένα ποτήρι λευκό κρασί μπορεί να είναι μια ιδανική επιλογή αν δεν θέλεις να ξεφύγεις θερμιδικά και να απολαύσεις ένα δροσιστικό και ελαφρύ ποτό. Όσο πιο ξηρό είναι το κρασί, τόσο μικρότερη και η περιεκτικότητά του σε ζάχαρη. Αντίθετα, ένα πιο γλυκό κρασί μπορεί να φτάσει τις 165 θερμίδες ανά ποτήρι.

5. Ελαφριά μπύρα

 103 θερμίδες

Αν και η μπύρα θεωρείται ποτό που προκαλεί φούσκωμα στην κοιλιά, πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι δεν είναι τόσο κακή όσο πιστεύεις. Οι μπύρες περιέχουν ένα σύμπλεγμα βιταμινών Β. Επίσης, ένα ποτήρι μπύρας μπορεί να περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα ασβεστίου, μαγνησίου και σεληνίου από ένα ποτήρι κρασί. Το κακό είναι ότι μπορεί να φτάσει τις 160 θερμίδες ανά ποτήρι.

ΠΟΤΆ ΔΙΑΙΤΑ

6. Βότκα – σόδα

 97 θερμίδες

Το δημοφιλέστερο των “διαιτητικών” ποτών. Είναι ένας καλός συνδυασμός, καθώς σε ενυδατώνει και δεν περιέχει ζάχαρη. Επιπλέον, οι φυσαλίδες ίσως να καθυστερήσουν την κατανάλωση του, μειώνοντας τις πιθανότητες κατανάλωσης και ενός δεύτερου ποτού. 

Πηγή 

Home