Thumbnail

Σαλάτα με ρόκα και τυρί μοτσαρέλα Σαλάτα με ρόκα και τυρί μοτσαρέλα

Ένα φαινομενικά εύκολο πιάτο, που θέλει και αυτό τη μαεστρία του, όπως αποδεικνύει ο Γιώργος Ερωτοκρίτου
Έχεις δοκιμάσεις να φτιάξεις το δικό σου πέστο, αλλά δεν είναι όπως αυτό απ' το αγαπημένο σου εστιατόριο; Ο Γιώργο Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine μάς καθοδηγεί για πώς να κάνουμε το καλύτερο σπιτικό πέστο. Πες το και έγινε!

Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλα ρόκας (πλυμένα)
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 8 λιαστές ντομάτες κομμένες στη μέση
  • 1 φρέσκια μοτσαρέλα (στραγγισμένη)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξύδι βαλσάμικο
  • αλάτι και πιπέρι

Για το πέστο βασιλικού

  • 1 δέσμη βασιλικό (μόνο τα φύλλα)
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά παρμεζάνα (τριμμένη) 
  • 1 κουταλιά κουκουνάρι (καβουρδισμένο) 
  • λίγο χοντρό αλάτι
  • λίγο Πιπέρι

 

Eκτέλεση 

 

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζεις τη ρόκα, τα ντοματίνια και τις λιαστές ντομάτες .
  • Προσθέτεις το ελαιόλαδο, το ξύδι και αλατοπιπερώνεις. Ανακατεύεις καλά και μεταφέρεις τη σαλάτα σε ένα μεγάλο πιάτο. Μετά παίρνεις τη μοτσαρέλα και με ένα μαχαίρι τη χαράζεις, σχηματίζοντας ένα σταυρό και την τοποθετείς πάνω στη σαλάτα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, καβουρδίζεις πολύ ελαφρά το κουκουνάρι.
  • Όταν θα είναι έτοιμο, το αφήνεις να κρυώσει. Μετά σε ένα μπλέντερ, χτυπάς το βασιλικό με το χοντρό αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέτεις σταδιακά σε μικρές ποσότητες την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι και το πιπέρι.
  • Όταν τα υλικά πολτοποιηθούν και γίνουν ένα ωραίο μείγμα, τότε με ένα κουτάλι ραντίζεις όλη την επιφάνεια της σαλάτας και της μοτσαρέλας .
  • Γαρνίρεις με φύλλα βασιλικού και σερβίρεις τη σαλάτα.

Περισσότερες συνταγές στη σελίδα 

Home