Thumbnail

Τηγανητά αυγά με αβοκάντο Τηγανητά αυγά με αβοκάντο

Για ένα υπέροχο πρωινό ή brunch από τον Άκη Πετρετζίκη
Τα σπαράγγια έχουν πολλές φορές ευεργετικές ιδιότητες για έναν οργανισμό ενισχύουν το ανοσοποιητικό και διάφορες λειτουργίες, μας προφυλάσσουν από διάφορα είδη καρκίνου, έχουν αντιοξειδωτική δράση και μας προστατεύουν από τη γήρανση. Οπότε, θα ήταν καλό να τα εντάξεις στη διατροφή σου. Να ένα πιάτο που θα σε βοηθήσει.

Υλικά

  • 1 ματσάκι σπαράγγια
  • 4 ραπανάκια
  • 100 γρ. τοματίνια, πολύχρωμα
  • 200 γρ. ρόκα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 4 αυγά, τηγανητά

Εκτέλεση

  • Καθαρίζεις τα σπαράγγια από το σκληρό κοτσάνι τους και τα βράζεις- μπλανσάρεις για λίγα δευτερόλεπτα σε αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τα κρυώνεις, τα σουρώνεις και τα βάζεις σε ένα μπολ.
  • Κόβεις τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτεις στο μπολ.
  • Κόβεις τα τοματίνια στη μέση και τα βάζεις στο μπολ μαζί με τη ρόκα, το αλάτι, το πιπέρι , τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
  • Κόβεις τα αβοκάντο στη μέση. Αφαιρείς το κουκούτσι και τη φλούδα τους.
  • Σερβίρεις τη σαλάτα σε ένα πιάτο.
  • Από πάνω, βάζεις τα αβοκάντο με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
  • Πάνω σε κάθε αβοκάντο, βάζεις ένα τηγανητό αυγό.
  • Αλατοπιπερώνεις και σερβίρεις. 

Περισσότερες συνταγές στη σελίδα 

Home