Υλικά
- 1 ματσάκι σπαράγγια
- 4 ραπανάκια
- 100 γρ. τοματίνια, πολύχρωμα
- 200 γρ. ρόκα
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 4 αυγά, τηγανητά
Εκτέλεση
- Καθαρίζεις τα σπαράγγια από το σκληρό κοτσάνι τους και τα βράζεις- μπλανσάρεις για λίγα δευτερόλεπτα σε αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα κρυώνεις, τα σουρώνεις και τα βάζεις σε ένα μπολ.
- Κόβεις τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτεις στο μπολ.
- Κόβεις τα τοματίνια στη μέση και τα βάζεις στο μπολ μαζί με τη ρόκα, το αλάτι, το πιπέρι , τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
- Κόβεις τα αβοκάντο στη μέση. Αφαιρείς το κουκούτσι και τη φλούδα τους.
- Σερβίρεις τη σαλάτα σε ένα πιάτο.
- Από πάνω, βάζεις τα αβοκάντο με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
- Πάνω σε κάθε αβοκάντο, βάζεις ένα τηγανητό αυγό.
- Αλατοπιπερώνεις και σερβίρεις.
Περισσότερες συνταγές στη σελίδα