Thumbnail

Όλα για τα συμπληρώματα διατροφής Όλα για τα συμπληρώματα διατροφής

Ποιες βιταμίνες να συνδυάσεις αναλόγως του προβλήματος που αντιμετωπίζεις
Η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής γίνεται για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά ο κύριος λόγος είναι η συντήρηση της καλής υγείας. Αρκετοί άνθρωποι παίρνουν συμπληρώματα διατροφής για τη “διασφάλιση” της υγείας τους, εξασφαλίζοντας ότι καταναλώνουν μια επαρκή ποσότητα θρεπτικών συστατικών.

Ο συνεχώς αυξανόμενος όγκος επιστημονικών στοιχείων που υποστηρίζουν τα πιθανά οφέλη από τη λήψη συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών, έχει οδηγήσει πολλά άτομα στο να λαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής για την αποτροπή ανάπτυξης ορισμένων ασθενειών, όπως ο καρκίνος και τα καρδιακά νοσήματα. Tα συμπληρώματα διατροφής ενισχύουν μια ισορροπημένη και σωστή διατροφή και επουδενί δεν την αντικαθιστούν.

Σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις βέβαια συνιστάται η λήψη βιταμινών σε διάρκεια 3-4 εβδομάδων και μερικές φορές για μεγαλύτερο διάστημα. Πριν τις αγοράσεις καλό είναι να συμβουλευτείς και τον γιατρό σου.

 

good life, trends, vitamins

B – A – C: Στρες, πνευματική κόπωση

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β που ενισχύουν το νευρικό σύστημα, βιταμίνες A και C που αυξάνουν τη ζωτικότητα του οργανισμού.

E – A – C: Καρδιοαγγειακή προστασία

Συνδυάστε τη βιταμίνη Ε με την Α για να ελαττώσετε το κίνδυνο της αθηρωματικής πλάκας και τη βιταμίνη C για την προστασία των αγγείων.

B – C – E: Προπονήσεις, αθλητισμός

Συνδυάστε τη βιταμίνη C που τονώνει με τις Β που υπεισέρχονται στην παραγωγή ενέργειας, επίσης την Ε που αυξάνει την ικανότητα των ιστών να αποθηκεύσουν ενέργεια.

A – C – E: Έκθεση στον ήλιο

Προετοιμάστε το δέρμα 2-3 μήνες πριν την έκθεση στον ήλιο, λαμβάνοντας φυσικά αντιοξειδωτικά που είναι οι βιταμίνες A,C και Ε.

B – A – C – E: Προστασία του δέρματος

Συνδυάστε τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βοηθούν στην κυτταρική αναγέννηση με τις βιταμίνες Α C, που καταπολεμούν την ξηρότητα και τη γήρανση του δέρματος, ενισχύοντας τη σύνθεση του κολλαγόνου, επίσης την Ε που προστατεύει από το οξειδωτικό στρες.

 

good life, trends, vitamins

 

A – D – E: Αντιγηραντική αγωγή

Συνδυάστε την ενυδατική δράση των βιταμινών Α, D με την αντιοξειδωτική δράση της βιταμίνης Ε.

B – C – E: Αντίσταση στην ατμοσφαιρική ρύπανση

Οι βιταμίνες B,C,E έχουν αντιτοξική δράση και βοηθούν τον οργανισμό να αποβάλλει τα βαρέα μέταλλα.

Β – Ε: Προστασία των μαλλιών και των νυχιών

Συνδυάστε τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β που ενισχύουν τα μαλλιά και τα νύχια με την αντιγηραντική βιταμίνη Ε.  

Home