Thumbnail

Η έκθεση "Italy in Hollywood" που φιλοξενεί το μουσείο Salvatore Ferragamo Η έκθεση "Italy in Hollywood" που φιλοξενεί το μουσείο Salvatore Ferragamo

Ένας φόρος τιμής στα κομψά υποδήματα που σχεδίασε ο Salvatore Ferragamo τις δεκαετίες 20'-30΄
Μετά την έκθεση του Manolo Blahnik, έχει ξεκινήσει μια άλλη σπουδαία έκθεση, αφιερωμένη στα παπούτσια. Γιατί και τα υποδήματα είναι μια μορφή τέχνης, ειδικά όταν γίνονται από έναν μετρ του είδους, όπως ο Salvatore Ferragamo.

Η έκθεση “Italy in Hollywood” επικεντρώνεται στην περίοδο που ο διάσημος σχεδιαστής βρισκόταν στην Καλιφόρνια και συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα αστέρια της δεκαετίας του 20' και του 30' της μεγάλης οθόνης.

έκθεση Italy in Hollywood

Ηθοποιοί από τη Joan Crawford μέχρι τον Rudolph Valentino ήταν τακτικοί πελάτες στο Hollywood Boot Shop στη Hollywood Boulevard, χαρίζοντας στον σχεδιαστή το παρατσούκλι “Shoemaker to the Stars”.

εκθεση Italy in Hollywood

Μάλιστα, η φετινή παρουσίαση της capsule collection “Ferragamo Creations” είναι αφιερωμένη στους stars. Η limited-edition συλλογή περιλαμβάνει παπούτσια που φορέθηκαν από διάσημα πρόσωπα. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 10 Μαρτίου 2019. Οπότε, αν βρεθείς στη Φλωρεντία, μην χάσεις την ευκαιρία να την επισκεφτείς. 

Italy in Hollywood

Πηγή 

Home