Thumbnail

Γαριδομακαρονάδα από τον Γιώργο Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine Γαριδομακαρονάδα από τον Γιώργο Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine

Μια εύκολη συνταγή για δείπνο με φίλους
Έχεις καλέσει φίλους για φαγητό και δεν ξέρεις τι να φτιάξεις; Το μυστικό δεν είναι η πρωτοτυπία. Ακόμη και ένα κλασικό πιάτο, αν το κάνεις με αγάπη και μεράκι, δεν θα αποτύχεις. Άλωστε, σε ποιον δεν αρέσουν τα ζυμαρικά;

Υλικά

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 12 μέτριες γαρίδες (καθαρισμένες) 
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο 
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • 1 κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένη) 
  •  2 ντομάτες (ψιλοκομμένες)
  • 1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί
  • λίγο Μαϊντανό (ψιλοκομμένο) 
  •  αλάτι & πιπέρι  

Εκτέλεση 

  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζεις τις ταλιατέλες μαζί με το ζωμό λαχανικών για 7-8 λεπτά . 
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζεις το ελαιόλαδο και τσιγαρίζεις το κρεμμυδάκι, μετά το σκόρδο και στη συνέχεια τις γαρίδες.
  • Προσθέτεις το κρασί και αφήνεις να καταστηθεί.
  •  Μετά προσθέτεις τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνεις για 5-6 λεπτά περίπου στη φωτιά .
  • Τέλος, προσθέτεις τις ταλιατέλες  και τον μαϊντανό, και ανακατεύεις. 

Περισσότερες συνταγές στη σελίδα 

Home