Γαριδομακαρονάδα από τον Γιώργο Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine
Μια εύκολη συνταγή για δείπνο με φίλους
Υλικά
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 12 μέτριες γαρίδες (καθαρισμένες)
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 ζωμό λαχανικών
- 1 κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)
- 1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένη)
- 2 ντομάτες (ψιλοκομμένες)
- 1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί
- λίγο Μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζεις τις ταλιατέλες μαζί με το ζωμό λαχανικών για 7-8 λεπτά .
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζεις το ελαιόλαδο και τσιγαρίζεις το κρεμμυδάκι, μετά το σκόρδο και στη συνέχεια τις γαρίδες.
- Προσθέτεις το κρασί και αφήνεις να καταστηθεί.
- Μετά προσθέτεις τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνεις για 5-6 λεπτά περίπου στη φωτιά .
- Τέλος, προσθέτεις τις ταλιατέλες και τον μαϊντανό, και ανακατεύεις.
Περισσότερες συνταγές στη σελίδα