Thumbnail

Πώς να ανταπεξέλθεις στην πίεση των συνεχών υποχρεώσεων Πώς να ανταπεξέλθεις στην πίεση των συνεχών υποχρεώσεων

Υπάρχουν τρόποι, χωρίς να χρειαστεί να ξεπεράσεις τα όρια σου
Ξαφνικά προέκυψε και άλλη δουλειά στο γραφείο, την οποία η προϊσταμένη έχει αναθέσει σένα, ενώ στο εντωμεταξύ έχεις να βρεθείς με εκείνη τη φίλη που έχεις στήσει επανειλλημένα και να κάνεις χίλια άλλα δυο. Πάρε μια ανάσα. Υπάρχουν 6 τρόποι για να βγεις από αυτή την κατάσταση, χωρίς να πάθεις νευρικό κλονισμό ή υπερκόπωση.

1. Ανάβαλε μερικές από τις υποχρεώσεις σου για αργότερα

Η λύση για να μην τσακωθείς με τη φίλη σου που δε θα πας στην εκδήλωσή της, είναι να της παρουσιάσεις τον πραγματικό λόγο της απουσίας σου κι έπειτα να αναβάλεις το event για πολύ αργότερα (στην ουσία για… ποτέ). Η αναβολή, ωστόσο, θα ακουστεί καλύτερα στα αυτιά της από την ακύρωση!

2. Ανάθεσε σε κάποιον άλλον την αποπληρωμή των λογαριασμών σου

Κάποιος καλός και συμπονετικός φίλος θα βρεθεί που θα αναλάβει αυτό το δύσκολο κι επίπονο έργο της καθημερινότητάς μας. Εσύ αυτό που έχεις να κάνεις είναι να του δώσεις τα χρήματα και να τον εμπιστευτείς με κλειστά μάτια! Ή απλώς κάνε τη διαδικασία μέσω Internet. 

πίεση υποχρεώσεις

3. Πες και μερικά «όχι»

Σίγουρα, από τις 20 προτάσεις που ενδέχεται να έχεις μέσα στο μήνα για εξόδους, επαγγελματικά ραντεβού και γενικότερα συναναστροφές με άλλους ανθρώπους, δεν σε ενδιαφέρουν όλες το ίδιο. Γίνε, λοιπόν, πιο επιλεκτική κι απόρριψε αυτά που σοy φαίνονται αδιάφορα.

4. Απόλαυσε τις μικρές χαρές της ζωής

Μια βόλτα με τον σκύλο σου ή ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο με αρωματισμένα άλατα, θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και να αποφορτιστείς απ'όλη την πίεση που δέχεσαι. Προσπάθησε εκείνες τις ώρες να κλείσεις το κινητό σου και να περάσεις λίγο ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου.

5. Επίλεξε μια αυτοματοποιημένη απάντηση σε όλα σου τα social media

Όταν κάθε 2 λεπτά χτυπά το κινητό σου από μηνύματα που μπορεί να δέχεσαι στο Facebook, το Instagram, το LinkedIn ή το email σου, είναι λογικό να έχεις τα νεύρα σου. Για να αποφύγεις την σύγχυση, σου προτείνουμε να επιλέξεις μια αυτοματοποιημένη απάντηση σε όλα, ώστε αφενός να δείξεις καλή πρόθεση κι ευγένεια αφετέρου να πάρεις τον χρόνο σου για να απαντήσεις!

6. Κλείνε το κινητό σου μια μέρα της εβδομάδας

Αν θες να ξεφύγεις από τον κόσμο του διαδικτύου, των αδιάκοπων κλήσεων και των δεκάδων μηνυμάτων, η λύση είναι να απενεργοποιήσεις το κινητό σου έστω για μία φορά την εβδομάδα. Θα δεις πως με αυτόν τον τρόπο, οι μπαταρίες σου θα γεμίσουν κι η διάθεσή σου θα ανέβει.

Πηγή: www.savoirville.gr

Home